Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Sakarya temsilciliği tarafından Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda, Avukat Kezban Hatemi’nin konuk olduğu ‘Kadın ve Adalet’ isimli söyleşi gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı KADEM Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan da söyleşiye misafir olarak katıldı.

‘Kadın ve Adalet’ isimli söyleşi, Av. Kezban Hatemi ve KADEM Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan’ın konferans salonuna gelmesiyle başladı. Gerçekleştirilen programa Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, Av. Kezban Hatemi, KADEM Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan, KADEM Sakarya İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Hülya Terzioğlu ve üniversite öğrencileri katılım gösterdi.

Söyleşide konuşma yapan Erdoğan, “Sadece Türkiye değil bütün dünya çok kritik günlerden geçiyor, hepinizin malumu. Neredeyse artık 3. Dünya Savaşı’nın sözlerinin edilmeye başlandığı, büyük güçlerin uluslararası arenada birbirleri ile restleşmelerini izlediğimiz günlerden geçiyoruz. Maalesef bu restleşmelerinde belki de en yoğun şekilde yaşandığı coğrafyanın ortasındayız. Türkiye tarihinden beri maalesef dışarıdan gelen unsurlarla gergin dönemlerden geçmiş bir ülke. Ciddi zorlukları atlatmış bir ülke, bu dönemde öyle bir dönem. Ve bunlar maalesef gözümüzü kapattığımız zaman dışında kalabileceğimiz, olaylar değil. Çünkü siz de gördünüz en yakın zamanda çok yoğun olarak birçok örnek ile bunu yaşadık. Gezi olayıyla, 17-25 Aralık olayıyla, en son 7 Haziran sonrasında artan terör örgütü olaylarıyla bu uluslararası oyunların gelip kapımıza dayandığını ve bizzat günlük hayatımıza etki ettiğini görmüş olduk. Çok acı tecrübeler yaşadık, yaşıyoruz. Dolayısıyla biz gençlerin çok daha aktif bir şekilde çalışması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Sadece iyi olduğumuz zaman kötüyle mücadele edemiyoruz. Biz iyiyi ve doğruyu, kötünün karşısında dimdik sesimizi çıkararak desteklemiş zaman iyiyi güçlendirmiş olacağız. Ben iyinin hala daha Türkiye’de çoğunlukta olduğuna inanıyorum. Ama maalesef ciddi bir sindirilmişlik yaşıyoruz, sesimizi çıkartmaya korkuyoruz bir anlamda. O yüzden lütfen siz potansiyelinizin farkında olun ve sesinizi çıkarın, gerçekleri her yerde anlatın, boş vermeyin. Kötünün karşısında, yanlışın, yalanın karşısında siz doğruları her zaman haykırın ki kötü kendine bu kadar kolay şekilde alan bulamasın. Bu anlamda da bu birlikteliklerimizin, bizim özgüvenimizi, bize kazandıracak bir unsur olduğunu da düşünüyorum.”

Sümeyye Erdoğan’ın konuşmasının ardından, söyleşinin konuğu Kezban Hatemi, kadına karşı şiddetin önlenmesi için ahlaki değerlerin ve zihniyetin yenilenmesi gerektiğini ifade etti.