Diyarbakır’ın Genç ile Lice ilçeleri arasında bulunan Sağgöze köyü yakınlarında teröristler tarafından yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının, zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Yunus Aktaş için Akyazı ilçesinde bulunan Gazi Süleymanpaşa Camisi’nde ikindi namazına müteakip cenaze namazı düzenlendi.
Cenaze törenine Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı, STK Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Cenaze namazı öncesi tabutuna sarılan şehidin nişanlısı, teyzesi, dayısı ve akrabaları gözyaşlarına boğuldu. Yoğun katılımla gerçekleşen cenaze namazı sonrası şehidin naaşı Akyazı ilçesi Hanyatak Mahallesi’nde defnedildi.
Öte yandan 10 yıl önce babasını ve erkek kardeşini toprağa veren şehit Yunus Aktaş’ın, Kübra Ateş ile 1 ay sonra dünya evine girmeye hazırlandığı öğrenildi. / İHA