Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Vakfı Academic Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Zehra Neşe Kavak’ın ev sahipliğinde, hastane doktorlarından Prof. Dr. Sevgi Küllü ve Maltepe Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin de yer aldığı sık görülen kadın hastalıklarının resmedildiği resim sergisi, 5 Mart günü Academic Hospital’da açılacak.

Resim sergisiyle ilgili bir açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr. Zehra Neşe Kavak, “Hastalıklar tıp dışı insanlar tarafından her zaman merak konusu olmuş, bu konu ile ilgili programlar ilgi uyandırmıştır. Hastalıkları tanıtmak, insanları hastalıklar konusunda bilinçlendirmek için çeşitli görsel materyallerin her zaman daha etkili ve akılda kalıcı olduğu bilinmektedir” dedi.

  Maltepeli Kursiyerler de katıldı

  Projeyle farkındalık oluşturarak birçok kişinin özellikle kadınların hastalıklar konusunda bilinçlenmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini  ifade eden Kavak, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle projenin  ana temasını öncelikle Kadın ve Kadın Hastalıkları olarak belirlediklerini söyledi.

  Kadınların sosyal statüsü ne olursa olsun herkesin aynı hastalıklara yakalanma olasılığından yola çıkarak sık görülen hastalıkların tuvale yansıtıldığını anlatan Kavak, sözlerini şöyle tamamladı: “Hastalıkların nasıl olduklarını göstermek için resim sanatını araç olarak uyguladı sanatçılarımız. Maltepe Halk Eğitim Merkezi sanatsever kadın kursiyerlerle birlikte hazırlanan tuvallerimizde sık görülen kadın hastalıklarının bir sanatçı eliyle nasıl işlendiğini seyredecek, resim sanatındaki inceliği göreceksiniz.”

  Öğretim Üyesi Prof.Dr. Sevgi Küllü ise, resim sanatıyla uğraşan bir hekim olduğunu belirterek “Uzmanlık alanımın başlıca konusu olan hastalıkların tanısında kullandığımız makroskopik ve özellikle mikroskopik yöntemlerin zengin bir görsel kaynak oluşturduğunu düşündüm. Bu projeye başlarken resim sanatı ile hastalıkları nasıl bir araya getirebiliriz düşüncesinden yola çıktık. Hastalıklara ait görüntüleri sanatsal açıdan ele alıp daha önce yapılmamış bir yöntemi kullanarak resme, ayrı bir bakış açısı getirdik” diye konuştu.