Gönül İrşi mesajında, “Dünya kadınlar gününde kadınların ne kadar değerli oldukları bir kez daha vurgulanır. Tarihi dönemlere bakıldığı zaman kadınlarımız gerçek bir birey olmanın, siyasi sosyal ve ekonomik anlamda eşitliğe kavuşmanın savaşını vermişlerdir. Yani kadın bireysel olarak kendi özgürlük savaşını başlatmıştır. Bu nedenle emekçi kadınlar günü kadınların başarı elde ettikleri mücadeleyi simgelemektedir.

Takvimler 8 Mart 1957’yi gösteriyorken 40 bin kadın dokuma işçisinin daha iyi çalışma koşulları istemiyle başlattıkları kıvılcım emekçi kadınlar tarafından bugünlere taşınmıştır. Bizler de bu emeğin temsilcileri olarak bayrağı daha yükseklere taşımak zorundayız.

“Dünyada hiçbir millet kadını milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez” diyen ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadına başta seçme ve seçilme hakkı olmak üzere bütün haklarını dünyadaki kadınlar olarak haklarımızı Türkiye Cumhuriyeti’nin hür saygın kadınları olarak sonuna kadar savunacağız” dedi.