Orman ve Su İşleri Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü tarafından Ankara’da düzenlenen “Su Kayıplarının Kontrolü Eğitimleri”ne katılan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Mücahit Yıldız, programda katılımcılara bir sunum gerçekleştirdi.  Programda su yönetimi ve bu konuda çağın gerektirdiği bilimsel yöntemler üzerinde durulurken, toplantıya ilgili bakanlık, belediye, iller bankası ve DSİ’den temsilciler de katıldı.
 
“En ileri teknolojileri kullanıyoruz”
Eğitim programında ‘Abonelik İşlemleri ve Karşılaşılan Sorunlar’ adlı sunum gerçekleştiren SASKİ Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Mücahit Yıldız, “Abonelerimizin büyük bir kısmı konut abonesi. Sayaçlarımızın yüzde 60’ı 3 yaşın altında. 10 yaşın üzerinde olan sayaçlarımızın oranı ise yüzde bir. Hem sayaçlarımızın yaşı hem de kullandığımız sayaçların kalitesi ile birlikte okuma kaynaklı hataları sıfıra indirdik. SASKİ olarak hatasız faturalandırma konusunda oldukça iddialıyız” ifadelerini kullandı.
 
“Suyu 24 saat takip ediyoruz”
Yıldız, “En ileri teknoloji sistem ve cihazlarla personelimizin ve vatandaşlarımızın işlemleri sistem üzerinden sorunsuzca ilerliyor. Personelimiz online ve android cihazlarla sayaç okumalarını gerçekleştiriyor. Bu da faturalandırma işlemlerinin anlık ve hatsız yapılabilmesini sağlıyor. SASKİ olarak bütün işlemlerimiz tek bir veri tabanında toplanıyor. Vatandaşlarımız ödeme, arıza kayıt, kanal durum başvurusu gibi birçok işlemini online olarak yapabiliyor. Ayrıca Sakarya’nın dört noktasında bulunan SUMATİK’lerden günün 24 saati fatura ödeme ve kontör yükleme işlemlerini kolay bir şekilde yapabiliyorlar. Ayrıca Sapanca Gölü’nden aldığımız içmesuyunu vatandaşlarımızın musluğuna ulaşana dek 7/24 takip ediyoruz” dedi.