CHP Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, “1857 yılının 8 Mart’ında daha iyi çalışma koşulları isteyerek greve başlayan ve sayıları 40 bini bulan emekçi kadınlarımızı manevi şahıslarında selamlıyor ve bu grevdeki yangın sebebiyle can veren 129 kadın işçiyi hüzünle anıyoruz.

Ülkemizde kadının çağdaş ve özgür bireyler olması konusunda o günkü Türkiye koşullarında 1935 yılı 1 Mart’ında TBMM’de 18 kadın milletvekili ile mecliste yer alan ve dev adımlar atan ulu önderimiz ve kurucu genel başkanız Mustafa Kemal Atatürk’ü şükran ve minnetle anıyoruz.

Kadınların gördüğü şiddet, uğradığı haksızlık ve çileli koşullarıyla değil, toplum içindeki başarı ve fedakar duruşuyla yaşayacağı aydın bir Türkiye için çalışıyoruz.

Kadının ayak sesinin duyulmadığı, kadın elinde yoğrulmayan hiçbir mücadele başarıya ulaşamamıştır. Eşit özgür mutlu ve barış içinde kardeşçe ve insanca yaşamak tüm kadınların hakkıdır. Bunun için çağdaşlık ve demokrasi bizim vazgeçilmezimizdir.

Tüm çabalarımız kadınların insan hakları temelinde siyasi ve sosyal bilincin geliştirilmesi içindir. Özgür eşit ve aydınlık bir Türkiye için kadının hak ettiği değeri bulacağı direnişte yanımızda olan tüm kadınlarımızı sevgiyle selamlıyor ve yarın 16da İnşaat Mühendisleri Odası Konferans Salonunda yapılacak olan panelimize bekliyoruz” dedi.