Karasu Belediyesi Sosyal İşler ve Kültür Müdürlüğü ile Karasu Halk Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla, avukat, ev hanımı, çiftçi, gazeteci, memur, işçi gibi birçok farklı meslekten insanın bir araya gelerek kurulan 35 kişilik Türk Halk Müziği Korosu çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Türk Halk Müziği Korosu topluluğunun Karasu Belediyesi Hasan Ekşi Kültür Merkezindeki çalışmalarını izleyen Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, zaman zaman koronun söylediği türkülere de eşlik etti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla ilk konserini verecek olan koronun çalışamları hakkında, Başkan İspiroğlu’na bilgi veren Karasu Sosyal İşler ve Kültür Müdürü Fatma Tatlı, Türkülerden derledikleri, 1. Perde Türk Halk Müziği, 2. Perde Karadeniz Halk Müziği parçaları 8 Mart’ta verecekleri konser için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Koro topluluğunu izleyen Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, çalışmaları çok beğendiğini ifade ederek, birçok farklı meslekten insanın bir araya gelerek amatör bir ruhla profesyonel bir iş yaptıklarını söyledi.

Başkan İspiroğlu, 8 Mart’ta verecekleri konser için büyük bir efor sergilediklerini, güzel ve başarılı bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek tüm koro ve müzik elamanlarını çalışmalarından dolayı tebrik etti.