Yuvanın mimarı, ailenin ve toplumun direği ve güçlü nesiller yetiştiren kadınların, toplumdaki önemine vurgu yapan Başkan Fatma Varol, “Hayatımızın her alanında dilimize yerleşmiş olan ‘Kadın eli değmek’ tabiri; bir gelişimin, bir tertip ve düzenin, bir olgunlaşma ve bereketin adı olmuştur. Günümüzde kadınlar, olaylara bakış açısındaki duyarlılık ve farklı yaşam tecrübeleri ile, ‘Elinin hamuruyla erkek işine karışarak’ büyük başarılara imza atmaktadırlar.

Hükümetlerimiz de 15 yıl boyunca, kadınlarımızın çalışma hayatı, eğitim, ekonomi, siyaset ve sosyal alanlardaki konumlarını güçlendirmiş, 2002 ile günümüz rakamları da kadın hakları konusundaki pozitif ayrımcılığı açık ve net olarak ortaya koymuştur. Eğitimde, ilkokul ve ortaokulda % 87 olan kız çocuklarının okullaşma oranı, % 98’e çıkmıştır. Aynı şekilde, kadınların istihdama katılma oranları % 24’ten % 40'a ulaşmış, siyasette ise kadın milletvekili oranı 3 kat artmıştır. İnanıyorum ki, bu sayede ülkemizin muasır medeniyetler seviyesini aşması, 2023-2053-2071 hedeflerine ulaşması daha hızlı sağlanacaktır. Unutulmamalıdır ki, dünya nüfusunun yarısı kadınlardan, diğer yarısı da kadınların yetiştirdiği erkeklerden oluşmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle; fedakârlık ve emeğin yegâne sahibi kadınlarımızın şahsında, Allah’tan tüm milletimize; sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir ömür diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.