41 yaşındaki anne Birgül Berk Tütüncü 20 sene boyunca çocuk hasreti çektiğini ve 7 kez hamile kaldığını ancak yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle gebeliklerinin sonlandığını söyledi. Birgül Berk Tütüncü,  “Tam 20 sene boyunca çeşitli tedaviler oldum. Bu süre zarfında eşim de ben de çocuk özlemiyle yandık. En sonunda bütün umudumuzu kaybetmiştik; ancak Op. Dr. Remzi Eren bize cesaret verdi. Beni tedavi edebileceğini ve anne olmamın mümkün olduğunu söyledi. 41 yaşında anne oldum, kızımızın adını Özlem koyduk ve yüzümüz güldü. Başta  Op. Dr. Remzi Eren olmak üzere Özel Adatıp Hastanesi Yönetimine ve tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Özel Adatıp Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Remzi Eren ise, 20 yıldır çocuk sahibi olmayı bekleyen Birgül-Engin Tütüncü çiftinin 8. gebeliklerinde hastanelerine başvurduğunu belirterek, “Hastamız gebeliğinin başında düşük riski nedeniyle hastanemizde birkaç kez hospitalize edildi. Yapılan tetkikler neticesinde yakın takibe başlandı. Gebeliğin başlarında girdiği riskli süreci yakın takibe aldık. Gebeliğin 23. haftasında erken doğum süreci başladı. Rahim ağzına dikiş atarak 33. haftaya kadar geldik. 33. Haftaya gelindiğinde doğum sancılarının başlaması ve hastamızın kanamasının olması nedeniyle acil olarak doğuma aldık. 2 kilo ağırlığında dünyaya gelen kız bebeğini bir gece yeni doğan yoğun bakım ünitesinde izledikten sonra annesine teslim ettik” diye konuştu.

 

Riskli gebeliklerle ilgili bilgi veren  Op. Dr. Remzi Eren, tekrarlayan gebelik kayıplarının çiftlerin             % 2 - 3’ünde görüldüğünü, % 50’sinde sebebinin bulunabildiğini, diğer % 50’sinde ise sebebin bulunamadığını söyledi. Tekrarlayan düşüklere, kromozal bozukluların, hormonal bozuklukların, immünolojik hastalıkların, rahim anomalilerinin, rahim ağzı yetmezliğinin, pıhtılaşma bozukluklarının ve bazı enfeksiyonların neden olabileceğini ifade eden Op. Dr. Remzi Eren, “Düşük sayısı arttıkça tekrarlayan gebelik kaybı oranı da artmaktadır. Bu hastamız 41 yaşına kadar 7 kez düşük yapmış. Gerek yaşı gerekse düşük öyküleri nedeniyle oldukça zorlu bir süreci beraber göğüsledik ve gebeliğin 33. haftasında Özlem Bebeği annesine teslim ederek, her ikisini de sağlıklı bir şekilde evlerine yolladık” dedi.