Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta gazetecilerin AK Parti’de bazı belediye başkanlarının “istifa” edeceği “iddialarına” ilişkin sorularını cevapladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin şerefinin herkesin şerefinin şanının çok önünde olduğunu belirterek;

“Bir makama getirilirken her şey iyi güzel ama benim ‘metal’ yorgunluğu dediğim durumlarda ‘makamın’ boşaltılmasının istenilmesi niye yadırganıyor” dedi…

Bu konuda kim ne der, ne düşünür bilemem ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerden göğe kadar haklı!

Daha düne kadar kıyıda köşede kalmışken, hayatın boyunca görmeyeceğin bir makama gelip, kendine ve yakınlarına her türlü “imtiyazı” sağlarken iyi!

Şimdi “metal” yorgunluğu veya başka sebeplerle on yıllarca oturduğun “koltuğu boşalt” deyince kötü…!

Kimse kusura bakmasın. Bazıları zaten o “koltuklara” hak ettikleri için oturmadı. Hasbelkader sana “nasip” oldu.

Üstelik bu “koltuklarda” on yıllarca oturmanıza da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “vesile” oldu.!

Dahası on yıllarca bu “koltuklara” seçilmenizde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan rol oynadı…

Öyleyse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün size o “koltuklara” oturmanıza nasıl “vesile” olmuşsa bugün de “boşaltın” demeye hakkı var.

Dolayısıyla kimsenin herhangi bir bahanenin arkasına sığınmadan o “koltukları boşaltıp” bir kenara çekilmelidir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da dediği gibi “benim şanım şerefim var” demeden o “koltuklar boşaltılmalıdır.” Zaten “dava adamlığı” da bunu gerektirir…

Kaldı ki, hemen yanı başımızda yaşanan olaylar, içerde ve dışarıda Türkiye üzerinde oynanan bu kadar oyun varken, kimse bir takım “şahsi hesaplar” içine girmemelidir.

Zira ülke olarak bu kadar derdimiz varken birde belediye başkanlarının “kaprisiyle” uğraşacak “lüksümüz” kalmamıştır.

Verin “istifanızı” öyle veya böyle bugüne kadar yaptığınız hizmetlerden dolayı iyi hatırlanın. “Görevden alınmayı” beklemeyin…

Aslına bakarsanız Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamalarından sonra bütün AK Partili belediye başkanları derhal “istifalarını” vermelidir!

Hani siz hiç dilinizden düşürmediğiniz “dava adamısınız” ya, hadi bakalım işte fırsat! Verin “istifalarınızı” da görelim bakalım kim “dava adamı” kim değil?

Belediye başkanları, “gurur kibir” yapmadan, konu iç siyasete malzeme edilmeden istisnasız bütün “istifalar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verilmeli.” Hadi bakalım…!