Prof.Dr. Sayar kitaplarını imzaladıİktisat hocası Prof.Dr. Ahmed Güner Sayar, 4 Mayıs Cuma günü saat 16.00’da Kubbealtı Beyazıt Kitabevi’nde okuyucularına kitaplarını imzaladı. Sahaf Raif Yelkenci isimli eseri geçen günlerde Kubbealtı’ndan çıkan Prof.Dr.

Prof.Dr. Sayar kitaplarını imzaladı

İktisat hocası Prof.Dr. Ahmed Güner Sayar, 4 Mayıs Cuma günü saat 16.00’da Kubbealtı Beyazıt Kitabevi’nde okuyucularına kitaplarını imzaladı. Sahaf Raif Yelkenci isimli eseri geçen günlerde Kubbealtı’ndan çıkan Prof.Dr. Ahmed Güner Sayar, okuyucularına Raif Yelkenci ve sahhaflık hakkında bilgi verdi.

Ahmed Güner Sayar, 1946 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ni bitirdi. Birmingham Üniversitesi İktisat Bölümünde master yaptı. Yurda döndüğünde bitirdiği fakülteye asistan olarak girdi. 1988’de profesör oldu.

 

Kubbealtı Yaz Kursları başlıyor

Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı tarafından 42 yıldır verilen sanat kursları bu yaz yine devam edecek. Kubbealtı Yaz Kursları, 12 Mayıs 2012 günü başlıyor. Halen devam eden beş kurstan Osmanlı Türkçesi ve Hat Sanatı kurslarına yaz aylarında devam etmek mümkün olacak. Osmanlı Türkçesi kursunun hocası Dursun Gürlek, Hat kursunun hocası ise Tevfik Kalp.

 

Türk Müziğinin Duayeni

Türk müziğinin değerli isimlerinden İsmâilBahâSürelsan için doğumunun 100. yılı münasebetiyle Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı’nda bir program düzenlendi. Dr. Mehmet Emin Kakan’ın konuşma yapacağı program, 5 Mayıs Cumartesi günü vakfın Çemberlitaş’taki merkezinde saat 16.00’da başlayacak. İsmâilBahâSürelsan’ın eserlerinden seçmeleri Güzün Değişmez tarafındanseslendirilecek. Saz sanatkârları Bilen Işıktaş (ud) ve Aziz Şükrü Özoğuz (keman).

 

Mükrimin Halil Yinanç’ı Anma Toplantısı

Ülkemizin dünya çapında yetiştirdiği tarihçilerden biri olan Mükrimin Halil Yinanç hakkında anma toplantısı, Zeytinburnu Belediyesi tarafından Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapıldı.

Zeytinburnu’nun Ebedî Sâkinleri” programı dahilinde gerçekleşen anma programında sunucu Mehmet Nuri Yardım, Mükrimin Halil Yinanç gibi tarihçilerin son yıllarda keşfedilmeye başlandığını hatırlatarak, “Bu hayırlı bir gelişmedir” dedi. Daha sonra yazar Mehmed Niyazi, Mükrimin Halil Yinanç’ın  bir idealist insan olduğunu belirterek, “O ömrü boyunca idealleri için yaşadı. Fikirlerinden ve inandıklarından asla taviz vermedi. Bana göre, Türkiye’de bir buçuk ilim adamı gelmiştir. Biri Mükrimin Halil Yinanç’tır, diğer buçuğu da Ali FuadBaşgil’dir” dedi.

Kitaplar
1- Kırk Hadis Şerhi, Marifet Yayınları, Şahver Çelikoğlu

2- Çok Kültürlülük Kıskacında Ulus Devlet ve Türkiye, Doğu Kütüphanesi, Mustafa Çelikoğlu