İnternet medyası artık çağımızın vazgeçilmez haber alma kaynaklarının başında geliyor. Bu sektör sadece dünyada değil Türkiye’de de giderek büyüyor, binlerce kişinin ekmek yediği bir meslek haline geliyor. Öyle ki, sadece Sakarya’da bile sayıları 100’ü ge

İnternet medyası artık çağımızın vazgeçilmez haber alma kaynaklarının başında geliyor. Bu sektör sadece dünyada değil Türkiye’de de giderek büyüyor, binlerce kişinin ekmek yediği bir meslek haline geliyor. Öyle ki, sadece Sakarya’da bile sayıları 100’ü geçen yerel internet haber sitesi var.

Böyle olması da son derece normal, çünkü teknoloji öyle baş döndürücü bir hızla gelişiyor ki, en fazla basın sektörü bu duruma ayak uydurmak zorunda kalıyor.

İnternet medyasının bu kadar hızlı büyümesi tabi ki gördüğü rağbetle doğru orantılı. Artık insanların, bölgesinde olan bir olayı öğrenmek için, evinde, işyerinde, arabasında, bilgisayarıyla, cep telefonuyla bir “tık”laması yeterli oluyor. Akşam eve gidip televizyonda haber bültenini izleyince kadar ya da ertesi günkü gazeteyi alıp okuyuncaya kadar, anında her türlü bilgiye ulaşabiliyor.

Ancak, internet medyası ve bu sektörde çalışan binlerce kişi, geleceğe pek de umutla bakamıyor. Nedeni de, hükümetin bu konuyla ilgili hala ciddi bir düzenleme yapmamış olmaması. Sektör çalışanlarının gözü kulağı, Meclis’ten gelecek iyi bir habere kilitlenmiş durumda.

Geçtiğimiz günlerde CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz’ün gündeme taşıdığı konu, bir nebze de olsa umutlanmamıza neden oldu. Çünkü Demiröz, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'a 'İnternet Medyası Yasa Taslağı'nın bir yıldan beri neden TBMM gündemine getirilmediğini sordu.

Demiröz, adeta binlerce sektör çalışanın sesi olarak, TBMM Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Önergede, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de internet medyasının son 5 yıl içerisinde hızlı bir gelişim gösterdiğini, basılı medyada çalışan binlerce gazetecinin yerel ve ulusal düzeyde kurulan yüzlerce internet haber sitesinde çalışmaya başladığını belirten İlhan Demiröz, bu gazetecilerin ve haber sitelerinin kamuoyunu bilgilendirmeye ve habercilik görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını aktardı. Ve; “Taslak neden Meclis'e gelmiyor?” dedi.

Bu haber sitelerinde çalışanların fiilen gazetecilik yapmalarına rağmen, yasal olarak gazeteciliklerinin tanınmadığına dikkat çeken İlhan Demiröz, "İnternet medyasının ve gazetecilerinin gerek Basın Kanunu, gerekse Basın İş Kanunu'nda karşılıkları yok. Bu yasal boşluk bu alanda çalışanların hak kayıplarını artırdığı gibi yasal altyapının yoksunluğu nedeniyle ülke genelinde ciddi sıkıntıların yaşanmasına yol açmış, beraberinde yeni tartışmaları da tetiklemiştir" diye konuştu.

Demiröz ayrıca, genel seçimlerden önce Bülent Arınç'ın yapmış olduğu açıklamalarda Ekim 2011 tarihinde TBMM açılır açılmaz taslağın yasalaştırılacağını kamuoyuna açıkladığını söyleyerek, bu taslağın üzerinden bir yıl geçmiş olmasına karşın TBMM'ye getirilmediğini ifade ederek, önündeki engelleri sordu.

Demiröz’, Basın İlan gelirlerinden internet medyası da yararlanacak' sözü ve bunun üzerine büyük medya gruplarının baskı yaptığı iddialarının doğru olup olmadığının yanıtlanmasını istedi.

Demiröz’un soru önergesine bakalım Bülent Arınç’ın nasıl bir yanıtı olacak. Tüm internet medyası çalışanları gibi, biz de bu yanıtı büyük merak içinde bekliyoruz.