Geçtiğimiz hafta sonu Hollanda ile Türkiye arasında patlak veren “kriz” derinleşerek sürüyor.
Bu “krize” bir de Almanya başta olmak üzere bazı Avrupa ülkeleri de dâhil olunca tansiyon iyice yükseldi.
Türkiye olarak bazı Avrupa ülkeleri ile zaten var olan “kriz”, Hollanda’nın “faşizan” tutumuyla hiçbir dönemde bu derece yüksek olmadı…
Ne hikmetse Türkiye’nin “iç işlerine” her fırsatta müdahil olmaya çalışan Avrupa bu defa gerçekten “bardağı taşırdı.”
Bu kez haddini fazlasıyla aşan Hollanda’nın ve bazı Avrupa ülkelerinin “faşizan” tutumu Türkiye’de büyük bir infiale neden oldu.
7’den 70’e Türkiye sevdalıları ekranlarda seyrettikleri Hollanda’daki o görüntüler karşısında kendini zor tuttu…
Gerçi Türkiye içinde geçtiğimiz hafta sonu Hollanda’da olup bitenlere “kör” ve “sağır” çıkanlar da olmadı değil.
Hollanda’nın “itlerinin” oradaki bir avuç Türk vatandaşına saldırmalarını ve “faşizan” tutumunu yok saydı.
Öyle görünüyor ki o görüntüleri izlerken “içlerinin yağı eridi.” Hatta “oh iyi oldu” deyip “çekirdek çitlemeye” devam etti…
İnanın hiç abartmıyorum. İyi kötü “sosyal medyayı” takip edenler Türkiye’deki bazı kullanıcıların yaptığı paylaşımları da mutlaka görmüştür.
Türkiye’de böyle bir görüntü yaşandığında ortalığı ayağa kaldıracak bu “sosyal medya” kullanıcılarının adeta dili tutuldu.
Sanki bu “sosyal medya” kullanıcılarının eline ayağına aniden “inme” indi de klavye tuşuna basamaz oldular…
Hele Hollanda “itlerinin” Türk vatandaşlarına saldırıp ayağını ısırma görüntülerine yapılan bazı yorumlar çok “iğrenç” oldu.
Türkiye Cumhuriyeti’nin bir bakanı ve Türk vatandaşlarının maruz kaldığı “vahşet” karşısında takındıkları tavrı Hollandalı vatandaşlar bile göstermedi.
Hollanda’nın hiç suçu yok, kabahat Türkiye’de! Hollanda bu “faşizan” tutumunda haklı, Hollanda “itlerinin” ısırdığı “gurbetçiler” ve Türkiye Cumhuriyeti bunu hak etti…
Yahu ne zaman bu devleti ve insanlarını inancına, yaşam tarzına ve kimliğine bakmadan seveceksiniz? Türkiye Cumhuriyetine ve insanlarına bu “kininiz” nedir?
“15 Temmuz’da” 250 insan vatan için, bayrak için, din için tankın, tüfeğin önüne atlayıp “şehit” oldu, onlara bile demediğinizi bırakmadınız! Sahi sizin derdiniz ne?
Darbecilerin yanında “FETÖ’cü”, polise, askere kurşun sıkanın yanında “PKK’lı”, şimdi de başımıza Hollandalı kesildiniz! “İçimizdeki Hollandalılar” size söylüyorum size…