Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü AK Parti Grup toplantısında “FETÖ” ile mücadele konusunda çok sert ifadeler kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü grup toplantısında yaptığı konuşmada sarf ettiği ifadeleri kim veya kimler üzerine alır bilemem!

Ancak bu ifadelerin AK Parti’de halen aktif siyaset yapan ve “belediye başkanlığı koltuğunda oturan” bazı isimleri tedirgin ettiğini söyleyebiliriz…!

Ne dedi Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Bizler çocuklarınızı bunların okullarından alın diye meydanlarda haykırdığımız zaman boşuna haykırmadık.

Bunların bankasına paranızı yatırmayın dediğimiz zaman boşuna haykırmadık. O zaman parasını çekip almayanlar şimdi; ‘Bilerek yapmadık. Bilmiyorduk’ diyorlar!

Neyi bilerek yapmadınız? Hepsi hikâye! Hepsini bilerek yaptınız! Arabanızı sattınız, dairenizi sattınız yatırdınız. Bunların hepsi biliniyor…”

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerden göğe kadar haklı! Özellikle “17-25 Aralık 2014” sonrasında her yerde ve zeminde bu ifadeleri kullandı.

Ne hikmetse Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “dava arkadaşlarım” dediği AK Partili bazı siyasetçiler ve belediye başkanları bu uyarıları hiç dikkate almadı!

Adeta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “inat” ne kendi paralarını ne de belediyelerin paralarını “FETÖ’nün” bankasından çekmedi…

Sakarya’da da bu durum pek farklı olmadı. Daha düne kadar bazı AK Partili siyasetçiler ve belediye başkanları “FETÖ’nün” bankasında paralarını tuttular.

Hatta belediyeye ait hesapları da “FETÖ’nün” bankası kapanıncaya kadar açık tutup işlem yapmaktan geri durmadılar.

Bütün bunlar yetmiyormuş gibi bu hesaplara bir de para aktarıp adeta “FETÖ’nün” bankasına sahip çıktılar…!

Sadece bu kadar da değil! Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadesiyle çocuklarını “FETÖ’nün” okullarından “çekip alma” gereği bile duymadılar.

Aksine “15 Temmuz 2016 darbe girişimi” öncesine kadar çocuklarını “FETÖ’nün” okullarına yollayarak adeta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “meydan” okudular.

Şimdi kalkmış; “Bilerek yapmadık. Bilmiyorduk” diye ağlıyorlar. Hiç boşuna ağlamayın! Bu işin sonunu “FETÖ’ye” destek olurken düşünecektiniz…!

Netice itibariyle Cumhurbaşkanı Erdoğan devlet mekanizması içinde yer alan, AK Partili veya değil, bütün bu isimlerden “hukuk içinde” tek tek hesap sormakta kararlı!

Zaten bu hesap da sorulmazsa ne devletin kurumları ne de milletin kendisi rahat ve “huzur” yüzü görmeyecektir.

Nitekim dün “FETÖ” için ne yaptıysanız “hepsini taammüden yaptınız!” Şimdi “timsah gözyaşı” dökerek bu işten kurtulamazsınız. Er geç bunun hesabını vereceksiniz…