Rahat bir bir nefes aldık mı? Vallahi biz aldık.

Yani basın olarak biz ohhh be dedik nihayet.

Çünkü bizler de haftalardır, mevcut başkanlarla mı seçime gidilecek, değişim olacaksa hangi ilçede kimi aday gösterecekler diye merak içinde kalmıştık.

Hep dile getirdik, biz bile bu süreçte büyük stres yaşadık Allah aday adaylarına kolaylık versin dedik.

Nihayet, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sakarya'da katılacağı aday tanıtım toplantısına deyim yerindeyse saatler kala, o merakla beklenen aday listesi basına sızdı ve herkes rahatladı.

Tabi aday gösterilenler daha bir mutlu oldu. Gösterilmeyenler üzüldü ama en azından haftalardır yaşadıkları stresin sona ermesi nedeniyle onlarda da büyük bir rahatlama olduğu kesin.

Aday gösterilmeyenler tabi ki üzüntü yaşayacak. Çünkü bu insanın doğasında var. Aylardır bir amaç uğruna mücadele et, çalış, didin, ancak sonunda hedefe adımlar kala hevesin kursağında kalsın.

Bu yarışa girenlerin, en başından bunu biliyor olduğunu düşünerek kendilerine geçmiş olsun dileklerimizi sunarak, hayırlısı buymuş demekten başka yapacak bir şey yok.

Aday adayı olup da gösterilmeyenler bir yana, belediye başkanı olup da yeniden aday gösterilmeyenler için durum daha vahim aslında.

Onların yaşadığı hayal kırıklığı öyle böyle değil. Çünkü beklentileri daha fazlaydı. 

Listeye şöyle bir bakacak olursak, 16 ilçeden sadece biri yani Taraklı ittifak kapsamında MHP'ye bırakıldı. Onun dışında 15 ilçeden 10 tanesinde değişikliğe gidildi.

10 belediye başkanının değişmesi demek gerçekten üzerinde ciddi ciddi düşünülmesi gereken bir konu.

Bu 10 ilçenin belediye başkanının hayal kırıklığı yaşamak yerine başlarını ellerinin arasına alıp da şöyle bir düşünmelerinde fayda var.

Gerçi artık geçmişte yapılan bir takım hataları düşünmenin, bunlar için üzülmenin bir anlamı kalmadı.

Yapılabilecek en iyi şey, değişen ilçelerde aday gösterilen isimlerin yaşananlardan ders alması, aynı hataları tekrarlamamalarıdır.

Dileğimiz, yeni isimlerin değişim bekleyen vatandaşın beklentisini karşılaması, Sakarya'nın tüm ilçeleriyle birlikte hak ettiği yere gelmesi, beklediği hizmetleri almasıdır.