Doğma büyüme bu şehirliyim. Memleketim Sakarya’yı da, her günümün geçtiği Adapazarı’nı da gerçekten seviyorum.

Zaman zaman isyan edip, başka bir yerde yaşamayı istesem de bu mümkün olmuyor.

Derli toplu olması, aradığınız bir şeyi kolayca bulabilmeniz, istediğiniz yere – her ne kadar yollar konusunda sıkıntı olsa da- kısa sürede ulaşabilmeniz açısından Adapazarı yaşanabilir bir şehir.

Ama bazı hizmetlerin verilişinde zamanlamadan mıdır, müteahhitlerin işgüzarlığından mıdır yoksa yöneticilerin basiretsizliğinden midir bilinmez, bir takım sıkıntılar yaşandığı da aşikar.

Özellikle de şehir merkezinde, sık sık dile getirdiğimiz gibi, yollar, dolayısıyla da ulaşım konusunda problemler bulunduğu apaçık bir gerçek.

Gittikçe daraltılan yollar ve park alanı olarak kullanılan yol kenarları, artık başlı başına sıkıntı.

Bir de buna şehir merkezinin bazı noktalarında gerçekleştirilen çalışmalar eklenince, vatandaşın vay haline.

Merkez mahallelerden birinde yaz boyunca süren elektrik direklerinin kaldırılması çalışması sonrasında, doğal olarak kaldırımlar da bozuldu.

Şimdi o bölgede, yol kenarları araçlarla dolu, kaldırımlar da köstebek yuvası haline gelince, vatandaş resmen cambazlık yaparak ilerlemek zorunda kalıyor.

Eğri büğrü kaldırımlara takılıp düşmemek için yoldan yürüyen insanlar – tabi yol bulurlarsa- kazalara davetiye çıkarıp, hem kendilerini hem de sürücüleri sıkıntıya sokuyor.

Ama vatandaş da ne yapsın? Nereden yürüsün?

Elektrik direklerinin kaldırılması çalışmaları tam olarak bitti mi bilinmez ama geriye kalan bozuk yol ve kaldırımlar, tam bir kabus yaşatıyor.

Adapazarı Belediyesi’nin birkaç noktada yaptığı çalışmaların ardından özellikle de kaldırım düzenlemesine yönelik bir çalışmasını şu ana kadar göremedik.

Artık yaz bitti. Yağmurlar da başladı. Büyük ihtimalle bu çalışmalara ara verilecek.

Su birikintileri ve çamurla dolu yol kenarları ve kaldırımlar ise bu kış vatandaşa oldukça eziyet yaşatacak gibi görünüyor.

Peki, bu çalışmaları daha iyi bir planlama ile yapamaz mıydınız?

Direklerin kaldırıldığı yerlerde, kaldırım düzenlemelerini hemen yapamaz mıydınız?

Ayrıca bozulan yollara da yama yerine, daha düzgün bir asfalt atamaz mıydınız?

Belki yaz boyunca Adapazarı’nın en ücra mahallelerini bile asfaltlamış olabilirsiniz. Bu arada başka bir ekibiniz de şehir merkezinde çalışamaz mıydı?

Görünen o ki, bu kış Adapazarlılar özellikle de Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayanlar, bozuk yollar ve olmayan kaldırımlar yüzünden zorlu bir süreç geçirecek.