Sakarya 1’inci Amatör Küme B Grubu’nda bulunan Harunustaspor takımı ilginç bir yöntemle kulübe futbolcu transfer edince dünya medyasında gündem oldu.

Buna göre Türkiye’de ve dünyada bir ilke imza atan Harunustaspor kulübü sanal para birimi “Bitcoin” ile kulübe futbolcu transferi gerçekleştirdi.

Haliyle bu transfer haberi dünya medyasında anında yer alıp spor kamuoyunda geniş yankı uyandırdı…

Hakikaten ilginç! Ortada para yok, pul yok, sanal bir ortamda transfer gerçekleşiyor ve taraflar da bunu kabul ediyor.

Doğrusu bir ara bu transferi Türkiye ve dünyada sırf reklam olsun diye mi gerçekleştirdiler diye düşünmedim değil.

Ancak aldığımız bilgilere bakacak olursak durum hiç de öyle değil. Ciddi ciddi oturup “Bitcoin” üzerinden transfer gerçekleştirmişler…

Şu “Bitcoin” denen sanal para ile ilgili kimse detaylı bilgiye sahip değil. Hükümet bile bu konuda net bir açıklama yapamıyor.

Bugün kullandığımız para biriminin yerini tutacak mı, yoksa “Bitcoin” dedikleri gibi “saadet zinciri” gibi bir şey mi belli değil?

Hükümet “Bitcoin” konusunda vatandaşları “henüz erken” deyip uyarıyor ama kesinlikle de kullanmayın demiyor…

Dahası şu, “Bitcoin” denen sanal para tartışmasına yanılmıyorsam Diyanet İşleri Başkanlığı bile katıldı.

Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada “Bitcoin” sanal para birimini kullanmanın doğru olmadığı belirtildi.

Öyle mi değil mi bilemeyiz ama “Bitcoin” konusunun önümüzdeki günler veya yıllar içinde ciddi manada hayatımıza gireceği kesin gibi gözüküyor…

Neyse işin o kısmı şimdilik bizi çok fazla ilgilendirmemekle beraber Sakarya “Bitcoin” ile transfer yaparak dünyada gündem oldu ya biz ona bakalım.

Muhtemelen Sakarya’dan başlayan bu “Bitcoin” ile transfer işi yarın diğer ülkelere de yayılacaktır.

Hatta dünyanın büyük kulüpleri “şöhretli” futbolculara sanal para “Bitcoin” ile ödeme yapıp bu işin önünü iyice açacaktır…

Netice itibariyle dünya medyası hangi ülkede olduğunu dahi bilmediği Sakarya’yı “Bitcoin” transferi ile öğrenmiş oldu.

Keşke Sakarya’nın adını dünyaya duyuracak başka bir maharetimiz olsaydı ama maalesef bu konuda çok fakir bir şehiriz.

Ancak işte böyle sanal bir takım şeylerle dünya gündemine gelebiliyoruz. Olsun yine de “Harunustaspor sayesinde dünyaya gündem olduk” ya o da bize yeter…