Hafta başında göreve başlayan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile ilgili dün bu köşede bir yazı yazmıştım.

Bu yazım üzerine Ordu’dan bir meslektaşım aradı. Vali İrfan Balkanlıoğlu ile ilgili yazdığım yazının eksik olduğunu söyledi.

Daha sonra da İrfan Balkanlıoğlu’nun en büyük özelliğinin halkla iç içe, makam kapısı her zaman açık ve çarşı pazarda “korumasız” gezen bir Vali olduğunu ifade etti…

Ordulu meslektaşımızın bu uyarısına biz de teşekkür ederek karşılık verdik. Belli ki Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’da gönüllere “taht” kurmuş.

Üç yıllık Ordu Valiliği süresince Sakarya’ya uğurlanışını gördükten sonra bu sevginin boş olmadığı anlaşılıyor.

İnşallah Vali İrfan Balkanlıoğlu “mütevazı” kişiliği ile Sakarya’da da kısa sürede gönüllerde “taht” kurar. Zira Sakarya uzun zamandır buna hasret kalmıştı…

Gerçi Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, göreve başlayıp “makam” odasında yaptığı ilk konuşmada kendisi hakkında söylenenleri doğruluyor.

Elbette altı çizilecek birçok ifadesi oldu ama bizim için en dikkat çekeni, “Devletin güler yüzü olmak istiyoruz” ifadesiydi.

Sonra da, “Besmele çekerek Sakarya’da göreve başladık” demesi her şeyi anlatmaya yetti…

Bir ilin valisinden vatandaşlar ne isteyebilir ki? Öncelikle güler yüzlü, mütevazı ve vatandaşla iç içe olsun yeter.

Önemli olan vatandaşı kucaklayıp dertlerini dinlemektir. Sorunları Ankara’ya taşımadan mahallinde çözebilmektir.

Bu olduktan sonra Sakarya’nın kalkınması ve gelişmesi adına yapılan her yatırımın ve hizmetin vatandaş nezdinde daha anlamlı bir karşılığı olur…!

Vatandaştan kopuk, insanını tanımayan, kendine “fanus” içinde bir dünya kurup yüzü gülmeyen bir idareciden, kendisinden başka kimseye hayır gelmez.

Bu tip idareciler genelde görev yaptıkları süre içinde “idare-i maslahat” dışında hiçbir iş yapmayıp çeker giderler.

İşin kötüsü arkalarında da çözülmeyi bekleyen dağ gibi “problem yumağı” bırakırlar. Tıpkı bugün olduğu gibi…

Allah rahmet eylesin kendisinden çok şey öğrendiğim Enver Ören ağabey; “Hizmet için üç şart vardır. Bunlar güler yüz, tatlı dil ve cömertlik” derdi.

Dolayısıyla henüz Sakarya’ya atanan Vali İrfan Balkanlıoğlu ile tanışma fırsatım olmasa da verdiği fotoğraflarda “yüzünün hep güldüğü” belli!

Başka türlü de “halkın adamı olmak” mümkün olmadığına göre; “bir vali için asıl mesele” de bu değil mi…?