Bütün dünyanın gözü önünde Halep’te yaşananları hangi kelimelerle tarif etsek bilemiyorum.
“Dram” desek iş artık “dram” olmaktan bütünüyle çıktı. “Katliam” desek yaşananlar artık “katliam” boyutunu da aştı.
“Vahşet” desek Halep’te yaşananlar karşısında “vahşet” ifadesi bile hafif kalmaya başladı. Halep’te yaşananlar öyle bir şey ki buna kelime bulmak bile imkânsız…
Halep’te yaşananlar için çok fazla bir şey söylemeye gerek yok. Her akşam haber bültenlerinde olan biteni görüyoruz.
Çoğu zaman o “vahşet” görüntülerini izlerken yerimizde duramıyoruz. İnsanların o çaresizliği karşısında içimiz parçalanıyor.
Hele o küçücük çocukların parçalanmış cesetleri, enkaz altından çıkartılışları, feryatları insanı kahrediyor. Boğazımız düğümlenip gözlerimiz doluyor…
Dünya var olduğundan bu yana “insanlık tarihi” bugün olduğu gibi bir “vahşet” herhalde görmemiştir.
Ne “Firavunlar” ne “Moğollar” ne de “Hitler” hain, alçak ve gözü dönmüş “Esed” kadar “kana susamış bir cani” olmamıştır.
Yüz binlerce insanı çoluk, çocuk, kadın, erkek demeden katleden “Esed” denen aşağılık mahlûk “insanlık” adına tarihe bir yüz karası olarak geçmiştir…
Tabi “Esed” ile birlikte bu zulme ortak olanlar ve sesiz kalanlarda en az “Esed” kadar suçludur. “Esed” gibi acımasız ve zalimdir.
Nitekim Halep’te “insanlık” yok edilirken sözde “İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’ne” imza atanların hiçbiri ortada yoktur.
Sözde “insan hakları” havarileri Halep’te olan biteni sessizce seyredip “katliama” alenen göz yumuyor…
Ya içimizdeki “sosyal medya maymunlarına” ne demeli? Halep’te “insanlar” katledilirken paylaştıkları mesajlarla adeta derin bir “oh” çekiliyor.
Yahu siz “insanlığınızı” ne zaman yitirdiniz? İçinizde hiç mi “acıma” duygusu kalmadı. Bu kadar mı “insanlıktan” çıktınız?
Kadınlara neler yaptıkları, erkekleri nasıl canice öldürdükleri bir yana çocukları katlediyorlar be çocukları…
Allah Halep’teki insanların yar ve yardımcısı olsun. Türkiye olarak, bu ülkede yaşayan inananlar olarak Halep halkının her daim yanında olacağız.
Zaten Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da olmasaydı Halep’te yaşanan “vahşetin” boyutu çok daha farklı olurdu.
Nitekim “Halep’in gözyaşları” sadece Türkiye ve bu ülkede yaşayan inananları kahrediyor. Allah Halep’in ve oradaki insanların yardımcısı olsun…