Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yerli otomobil üretim üssü olarak belirlediği 3 ilden birinin de Sakarya olması, haftanın en güzel haberi oldu.Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) zaten çok uzun zamandır bu yola baş koymuştu. Yerli otomobil Saka

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yerli otomobil üretim üssü olarak belirlediği 3 ilden birinin de Sakarya olması, haftanın en güzel haberi oldu.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) zaten çok uzun zamandır bu yola baş koymuştu. Yerli otomobil Sakarya’da üretilsin diye tüm imkanlarını seferber eden SATSO sonunda verdiği mücadelenin mükafatını aldı.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul’un hükümet yetkilileriyle hiç kesmediği diyaloğun, bu sonuca önemli bir katkısı olmuştur.

Gerçekten de Sakarya, yerli otomobilin üretilmesi konusunda her türlü imkana sahip bir il. Hem insan gücü hem de teknik olarak bu konuda tecrübeli bir il olan Sakarya’nın, yerli otomobil üretiminin altından alnın akıyla kalkacağından kimsenin şüphesi olmasın.

Aslında çok geç kalınmış bir konudur yerli otomobil üretimi. Yıllar öncesinde yapılan çalışmalarla aslında Türk insanının bu konuda da başarılı olabileceğini gösteren örnekler vardır ama, nedendir bilinmez, yerli otomobil üretimi konusu yıllar yılı rafa kalkmış ya da bir türlü hayata geçirilememiş bir konudur.

Şimdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığından bu yana sık sık gündeme getirdiği ve önemle üzerinde durduğu yerli otomobil üretiminde Sakarya’nın da önemli bir katkı sağlayacak olması, bu şehir için çok büyük bir avantajdır.

Otomotiv sektörüyle ilgili tüm isteklere cevap verebilecek Sakarya, Erdoğan’ın aradığı o babayiğitlerden biri olduğu için ne kadar övünse azdır…