Türkiye’nin üzerinde kara bulutlar dolaşıyor.

Doğu ve Güneydoğu’da güvenlik güçlerinin terörle mücadele kapsamında sürdürdükleri operasyonlar başarıyla sonuçlandıkça, birileri resmen kuduruyor.

Tek amaç var, ülkenin birlik ve bütünlüğünü bozmak, güçlenmesini, başarılı olmasını engellemek, kaos ortamı yaratıp, insanları birbirine düşürmek.

Son günlerde Ankara ve İstanbul’da yaşanan terör olaylarının tek sebebi bu.Artık Doğu ve Güneydoğu’da istedikleri gibi at koşturmayan terör örgütü, büyük şehirlerde eylem yaparak varlıklarını ispatlamaya çalışıyor.

Güzel ülkemizde huzur istemeyenlerin eylemleri bunlarla sınırlı kalmayacaktır. Onlar beyinlerini yıkadıkları birkaç zavallıyı maşa olarak kullanmaya devam edecektir.

Ancak güvenlik güçlerinin başarılı operasyonları da elbet kararlılıkla sürecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da dediği gibi, kökleri kuruyuncaya kadar mücadeleye devam.

Vatandaş olarak bize düşen en büyük görev ise, sağduyulu davranmayı elden bırakmamak, provokasyonlara kapılmamak, yalan yanlış her şeye inanmamak olmalıdır.

İstanbul’da yaşanan son bombalı eylemin ardından maalesef sosyal medya saçma yapan haberlerle çalkalandı.

Bombalı eylem yapılan illerden birinin de Sakarya olduğu gündeme getirildi. Erenler ilçesinde de bomba patladığı, ilçeye giriş çıkışların yasaklandığı gibi aslı astarı olmayan dedikodular kısa sürede ilde tedirginliğe neden oldu.

Sakarya, oldukça güvenli bir il. Bunda güvenlik güçlerinin büyük katkısı var. Son iki gündür de, sizlerin de fark ettiği gibi denetimler artırıldı, önlemler en üst seviyeye çıkarıldı.

Çok şükür bugüne kadar herhangi bir terör eylemine ev sahipliği yapmayan Sakarya’da bundan sonra bu tür olayların yaşanacağına ihtimal vermiyorum.

Polisimiz, askerimiz görev başında. Şehirde kuş uçurtmuyorlar. Allah onlara zeval vermesin.

Bizim de onlara yardım etmemiz, en önemli vatandaşlık görevlerimizden biri. Sakarya’nın güvenli bir olarak kalmasını istiyorsak, mutlaka gördüğümüz en ufak bir şüphelidurumu mutlaka güvenlik güçlerimizle paylaşalım. Onlardan desteğimizi esirgemeyelim.