Geçtiğimiz hafta Karasu’da “cankurtaranların” biri 16 yaşında çocuk, dört kişiyi dövmesi ile ilgili “MOBESE” kayıtları ortaya çıktı.

Doğrusu “medyadetay.com’un” ulaşıp haber yaptığı “MOBESE” kayıtlarını izlerken resmen kanım dondu.

“MOBESE” kayıtlarında toplam 9 kişi olduğu görünen sözüm ona “cankurtaranlar” baba ve oğullarını resmen “linç” etti…

Yahu böyle bir şey olamaz. Hatta bunu yapanlar “insan” olamaz. “İnsan” dediğinde az da olsa “acıma” duygusu vardır.

Bunlar “insanlıktan” çıkmış “gözleri dönmüş.” Çaresizce yerde yatan “insanlara” tekme tokat “Allah ne verdiyse” vurup duruyorlar.

“Medyadetay.com’da” yayınlanan o “linç” görüntülerini gördükten sonra gel de bunlara “insan” de…!

Neymiş baba ile oğul bu “cankurtaranlardan” birilerine laf atmış. Onlar da “vay bana nasıl laf atarsın diye” bu “insanlara” saldırmış. Hem de ne saldırma!

Hızlarını alamayınca da diğer “cankurtaran” arkadaşlarını çağırıp 9’u birden saldırıyor. Sanki karşılarında “kum torbası” var!

Hadi “cankurtaranlardan” birine laf attılar diyelim. Diğer “cankurtaranlara” n’oluyor? Size giren çıkan var mı…?

Maalesef “medya” olarak biz de sizleri “insan” bilip yaz boyunca sahillerde “şöyle can kurtardılar, böyle çalıştılar” diye haber yapıp durduk.

“Cankurtaranlık” adına yaptıkları her çalışmayı “yere göğe” sığdıramayıp aylarca haber yapıp durduk.

Demek ki hepsi “palavraymış.” Siz “insanların” değil “canını kurtarmak” tam tersi “acıtmaya” programlanmışsınız…

Allah kimseyi sizin elinize düşürmesin! Yerde “savunmasızca” yatıp “aman” dileyen biri “düşman” bile olsa onlara asla el kalkmaz.

Bizim “töremiz, inancımız, terbiyemiz, ahlakımız” bunu gerektirir. Hele hele 9 “cankurtaran” bir olup, biri çocuk 4 kişiyi acımasızca hiç dövmez.

Buna ne “töre” ne “inanç” ne de “terbiye” ve “ahlak” müsaade eder. Tabi bu “cankurtaranlarda” bunların kırıntısı olmadığından “insanlıktan” çıkmaları da normaldir…

Elbette sahillerde Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından görevlendirilen bu “cankurtaranların” yaptığı “direkt” olarak Büyükşehir Belediyesi’ni ilgilendirmez.

Ancak Sakarya Büyükşehir Belediyesi de yaz boyunca sahillerde “cankurtaran” görevlendirirken daha dikkatli olmalı. Önüne geleni “cankurtaran” yapmamalı.

Aksi halde “gündüz cankurtaran gece canyakan” kılığına bürünen, “insanlıktan” nasibini almamış bu tipler yarın daha vahim sonuçlarla karşımıza çıkar…