Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince il genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan şahısların tespiti ve yakalanmasına yönelik sürdürülen çalışmalar önceki gün operasyona dönüştürüldü.
Doğu illerinden temin edilen yüklü miktarda uyuşturucu maddenin Sakarya’ya getirilerek buradan batı illerine sevk edileceği bilgisine ulaşan ekipler, otoyolun Sakarya gişelerinde durdurdukları 34 plakalı araçta arama yaptı. Arama sonrasında ise aracın çeşitli yerlerine zulalanmış vaziyette 30 paket halinde toplam 16 kilo 790 gram eroin ele geçirildi.
Araçta bulunan şüpheliler F.Y.(42) ve Z.D.(37) isimli şahısların üzerinde bulunan ve suçtan elde edildiği değerlendirilen toplam 8 bin 420 TL’ye el konuldu. İki şahıs da gözaltına alındı.



16 bin paket
Öte yandan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince 34 plakalı bir kamyon durdurularak arama yapıldı. Aramada 16 bin paket değişik markalarda gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken, kamyonda bulunan İ.A.(41), M.S.Ç.(61), S.K.(18) ve E.Ç.(24) isimli şahıslar gözaltına alındı.