Çark Caddesi’nde kafe işleten Ömer M., koronavirüs salgını nedeniyle kafesini kapatıp iş yapamayınca sıkıntıya düştü. Bir devlet bankasına başvuran ve esnaf kredi paketinden faydalanmak isteyen Ömer M.’nin başvurusu onaylandı.

Bankadan arandığını söyleyen Ömer M.; “Krediniz onaylandı, gelin imza atın dediler. Gittim imzamı attım. 3 gün sonra paranızı alabilirsiniz dediler. 3 gün sonra tekrar bankaya gittiğimde, vezneden parayı çekeceğim sırada banka müdürü yanıma gelirek, ‘Sana kredi kullandırmayacağız’ dedi. Nedenini sorduğumda ise sebep göstermedi. Bunun üzerine aynı bankanın başka bir şubesine giderek, kredimin onaylanıp onaylanmadığını sordum. Oradan da onaylandığına dair yanıt aldım. Tekrar şubeye giderek müdürle görüştüm ve kredimin neden verilmediğini sordum. Müdür bana, sebep göstermek zorunda olmadığını söyledi” dedi.

Yaşanan bu olayın ardından 10 gün sonra bankanın kendisine kredi kartı yolladığını belirten Ömer M. “Şifre oluşturum ve ATM’ye gittim. Hesapta para var ama kart aktif değil. Tekrar bankaya giderek, kartımın aktif edilmesini istedim. Müdür bana ‘Bu kart nasıl gelmiş? Biz o kartı aktif etmeyeceğiz. Çünkü sana kredi kullanırmayacağız’ diyerek kartı elimden aldı” diye konuştu.

Esnaf olarak zaten sıkıntılı günler geçirdiğini belirten Ömer M. yaşadıklarına bir anlam veremediğini ifade ederek, “Banka müdürüyle şahsi bir problemimiz yok. Birbirimizi tanımıyoruz. Ancak neden böyle bir uygulamaya maruz kaldığımı bilmiyorum. Sıkıntımın giderilmesini istiyorum” diyerek, yetkililerden yardım istedi.