Normalde, sıcak hava ve nem nedeniyle ekmekte küf oluşabildiğini söyleyen vatandaş, ancak pembe bir toz oluşumunu daha önce hiç görmediğini dile getirdi.

Ekmekteki pembeleşmeye bir anlam veremediğini söyleyen vatandaş, ekmeği aldığı markete geri götürdüğünü belirterek, “Aldığım ekmek poşetsiz satılıyordu. Doğal olarak üzerinde üretim ve son kullanma tarihi yoktu. Ancak bugüne kadar böyle bir şeyle hiç karşılaşmadım. Ekmeği görünce market çalışanları da bir anlam veremedi. Çünkü küf yeşil ya da siyah oluyor. Ama bu pembe bir tozdu. Şikayet formu doldurdular ve firmaya ileteceklerini söylediler” dedi.

Firmanın da bir inceleme yaptıracağını söylediklerini anlatan vatandaş, “Bu incelemenin sonucu birkaç günü bulabileceği için ben beklemek yerine kendi imkanlarımla ekmeğin laboratuvar ortamında incelenmesini sağladım. Görevliler ekmekte oluşanın pembe küf olduğunu ve bunun en zararlı küf türü olduğunu dile getirdiler. Yedikten 12 saat sonra bir takım olumsuz etkiler ortaya çıkabiliyormuş. İnşallah herhangi bir sorunla karşılaşmayız. Herkese tavsiyem, özellikle de poşetsiz, üretim ve son kullanma tarihi bulunmayan ürünleri almamaları” diye konuştu.