Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi tarafından geçtiğimiz gün perakende sektörünün sorunlarının konuşulduğu zirvede küçük esnafa yönelik sahip çıkıcı konuşmasından mutlu olduklarını söyleyen Başkan Akdardağan, “Bakan Tüfenkçi, esnafın sorunlarını yakından takip ettiklerini, 2 bin nüfusun altındaki mahallelerde zincir marketlerin olmaması ve esnafın yaşaması gerektiğini dile getirdi. Ayrıca yerel marketlerinde aynı görüşte olduğunu düşündüğünü söylemesi biz bakkal esnafının geleceğe yönelik umutlarını arttırmıştır” dedi.

Akdardağan, “Yıllardan beri her platformda ve fırsatta dile getiriyoruz. Mahalle aralarına giren zincir marketlerin, biz esnafı tükettiği, tüketmekle kalmayıp bir simge olan, bir manevi değeri olan bakkalı bitirdiğini söylüyoruz. Bu marketlere karşı önlemler alınması, kolayca ruhsat almamaları, kriterler getirilmesi konularını söyledik, söylemeye devam edeceğiz. Bu konuda şehrimizde yerel yöneticiler yeni marketlerin açılmaması konusunda tarihi adımlar atmıştır ve bazı ilçelerde artık yeni marketler açılmıyor. Uygulamanın tüm Sakarya’ya yayılması için çalışmalarımız ve temaslarımız devam ediyor” diye konuştu.

Akdardağan, “Biz küçük esnafı önemseyen herkese ve alışverişini küçük esnaftan yapan tüm vatandaşımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu ülkenin dinamosu, emanetçileri ve mihenk taşı olan biz esnafın yanında olan, düzenleme yapan tüm yöneticilerimizle geleceğimize dair umutlarımızı arttırıyoruz. Gelecek nesillere aktaracağımız mesleğimizi korumak için, sesimizin gür çıkması için doğru bildiğimizi yolda yürüyeceğiz” dedi.