Programda Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Sakarya Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Bayraktar ve çok sayıda davetli yer aldı.

Rumeli Radyosu

Tanıtım filminin gösterimi ile başlayan programın ilk konuşmasını yapan Sakarya Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Bayraktar, “Sakarya Balkan Kültür ve Dayanışma Derneği olarak 56 kurucu üyemiz ile faaliyetlere başladık. Gençlik kolları ve kadın kollarımız da aktif olarak çalışıyor. Çeşitli faaliyetler gerçekleştirdik. 2 ay önce Makedonya ve Kosova’ya resmi ziyaretler düzenledik. STK’lar ile buluştuk. Yerel televizyonlarla anlaşmalar yaptık. Bu kanallarda programlar gerçekleştireceğiz. İlerleyen süreçte Sakarya’ya bir Rumeli radyosu kazandırmayı düşünüyoruz” diye konuştu.


“Kardeşliğimiz diri kalacak”

Programın devamında konuşan Başkan Toçoğlu, “Kardeşlik coğrafyası Sakarya’da her etnik kökenden insanların barış ve huzur içinde yaşıyor olmasından hepimiz gurur ve mutluluk duyuyoruz. Bu konuda tüm kesimlerin katkısı çok büyük. Bu tür çalışmaların geleneklerimizi çocuklarımıza aktarmak açısından çok etkili olduğunu düşünüyorum. Derneklerimize her türlü destek sağlamak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde de birlik ve beraberlik içerisinde kardeşliğimizi diri tutmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


“Huzur içinde yaşadık”

Programın son konuşmasını yapan Vali Coş, “Kuruluşundan beri çalışmalarını izlediğim derneğimizin kuruluş yıldönümü nedeniyle aranızda bulunmaktan çok memnunum. Rumeli ikinci anavatandır. Ecdadımız Rumeli’de 500 yılı aşkın o coğrafyada kaldıktan sonra orayı terk etmek için değil, orada ebedi vatan olacağına binaen yatırımlar yapmıştır. Yapılan araştırmalarda sadece Müslümanlara değil, gayrimüslimlere de pek çok eser kazandırıldığı görülüyor. Yüzyıllarca hep beraber yaşadık iftihar ediyoruz ki huzur içinde yaşadık” dedi.