AK Parti Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu mesajında, “Kadını, erkeği, genci, yaşlısı demeden tüm halkın kahramanlıkları, fedakârlıkları sonucu 29 Ekim, 1923'te kurulan Cumhuriyetin, büyük bir destan ve onur kaynağıdır” diyerek şunları söyledi. “Birlik ve beraberliğin daim olduğu sürece Türkiye Cumhuriyetini milletini bölmek isteyenlerin her zaman oyunları boşa çıkaracaktır.
Kurtuluş savaşında verdiğimiz milli mücadele örneğini Cumhuriyetimizin 93 yılında da hala vatandaşlarımızda var olduğu 15 Temmuz darbe kalkışması sırasında yaşayarak gördük. Ülkemiz istikrarlı gidişatına dur demek için yapılan tüm kirli oyunlar, milletimizin iradesi sayesinde bozulmuştur.
Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, canı pahasına vatanını müdafaa ederek şehitlik mertebesine ulaşan şehitlerimizi, 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yâd ediyor, bütün vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı yürekten kutluyorum” dedi.