Açılışta söz alan Kadın ve Aile Koordinatörü Zeynep Kalem Kaya, TÜGVA bünyesinde yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi vererek, tüm katılımcıları vakıfta gönüllü olmaya davet etti.

Ardından söz alan TÜGVA Sakarya İl Temsilcisi Muhammet Fatih Yahşi ise, Kadın ve Aile Koordinatörlüğü’nün yapmış olduğu çalışmaların temelde kadına, genelde aile ve dolayısıyla topluma dokunan çalışmalar olması sebebiyle önem arz ettiğine vurgu yaptı.

Akademi, ilk haftasında “Zarif İnsanın özellikleri” konu başlığıyla sunumlarını yapan Reyhan İsen ve “Osmanlı’da Zarafet” konu başlığıyla sunumlarını yapan Prof. Dr. Mustafa İsen’i konuk etti.

İkinci haftasında ise “Lisanda Zarafet” konu başlığı ile akademisyen Turgay Ovalı’yı ve “İkramda Zarafet” konu başlığı ile sunumlarını yapan Gastronomi Uzmanı Aycan Serbest’i konuk eden Zarafet Akademi programı üçüncü haftasında Sakarya İl Müftülüğü Vaizelerinden Ferda Yıldırım’ın “Ailede Zarafet” ve akademisyen Hediye Bolelli’nin “İbadette Zarafet” konuları ile devam etti.

Her hafta Çarşamba günü Ofis Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliklerin son programı 15 Ağustos’ta yazar Mustafa Toprak ile akademisyen Halil İbrahim Uzun’un “Sadelikteki Zarafet ve Bereket” ve akademisyen Ayşegül Mete’nin “İnsan İlişkilerinde Sabır ve Zarafet” konu başlıklarıyla yapılacak.