Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Akgün Altuğ, Sakarya’nın sosyo ekonomik yapısı ve yatırım avantajları hakkında Zambiya heyetine bilgi verdi. Başkan Altuğ konuşmasında Sakarya iş dünyası olarak yeni hedef pazarlar ve ekonomiler üzerine yoğunlaştıklarını belirterek; “Üyelerimizin yurtdışı iş geliştirmelerine destek olmak amacıyla birçok faaliyet yürütmekteyiz. İhracat yapan firmaların nicelik ve nitelik bakımından gelişmelerine öncülük etmek ana hedeflerimiz arasında yer alıyor. Bu doğrultuda Uygulamalı Dış Ticaret Eğitimleri, sektörel ikili iş görüşmeleri, UPEP Projesi gibi çalışmalarla iş dünyamızın kapılarını dünyaya açarken, dünya ülkelerinin de dikkatini çeken bir bölge konumuna geliyoruz” şeklinde konuştu.

SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş ve Yönetim Kurulu Üyelerinin de katıldığı ziyarette, Başkan Altuğ ayrıca Sakarya’nın yatırım avantajlarına da dikkat çekerek; “Bulunduğu aks itibariyle güçlü ve tercih edilen bir bölgeyiz. Yapılan yatırımların getirisi yatırımcıya katkı sağlarken bölgeye de ivme kazandırıyor. Sakarya’ya yatırım yapan kazanır” dedi.

Zambiya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Micheal Nyirenda ise Sakarya ile Zambiya arasında ekonomik işbirliğinin gelişmesi adına yapılacak tüm çalışmalardan memnuniyet duyacaklarını ifade ederek Sakaryalı iş adamlarını da Zambiya’ya davet etti.