Kendisine ait “sosyal medya” hesabından “paralel yapıya” sert ifadeler kullandı. Hukuk devletinde komplocu zihinlerden “demokrasi” beklenemeyeceğini söyledi.

Doğrusu “sosyal medya” hesabından yazdığı ifadelerini okuyunca Recep Hacıeyüpoğlu’nun böyle bir açıklama yapmakta biraz “geç kaldığını” düşünüyorum…

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki,zaman zaman kendisiyle ters düşmüş olsak da Recep Hacıeyüpoğlu’nu severim.

En azından kasıtlı her hangi bir yanlışını görmedim. Bu yüzden de kendisine her zaman saygı duymuşumdur.

Ancak bu bir yanlışı olduğunda kendisini eleştirmeyeceğim anlamına gelmez. Zira bu köşede kendisini eleştirdiğimden daha fazla da “övdüğüm” olmuştur…

Evet, Recep Hacıeyüpoğlu “sosyal medya” hesabından “paralel yapıya” yönelik sert bir açıklama yaptı. Biz de bunu “medyadetay.com” olarak yayınladık.

Böyle bir açıklamayı yapması için birileri “kulağına” fısıldamışsa kendisine acilen o “kılavuzunu” değiştirmesini tavsiye ederim.

Neden derseniz, bir kere Recep Hacıeyüpoğlu bir dönem Sakarya’da Baro Başkanlığı yaptı. 14 Ekim 2012’de bu göreve geldi, 19 Ekim 2014’de de devretti.

Anlayacağınız 29 Mayıs 2013 “gezi olayları” ve “paralel yapının” 17 ve 25 Aralık 2013 “darbe girişimi” sırasında Sakarya’da Baro Başkanıydı.

Türkiye’de “gezi olayları” olurken, 17 ve 25 Aralık’ta “darbe girişimi” yaşanırken Baro Başkanı sıfatıyla “paralel yapıya”karşı tek kelime etmedi.

Kaldı ki her iki olayda da “hukuk” ayaklar altına alındı. Şayet “paralel yapıya” yönelik bir açıklama yapılması gerekiyorsa o tarihlerde “sıcağı sıcağına” yapılmalıydı…

Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “paralel yapı” ile ilgili yapılması gereken birçok adımı atmış.Hatta “inlerine” girmiş.

Bu olaylara adı karışan kim varsa üzerine “cesaretle” gitmiş, iş işten geçtikten sonra kalkıp “paralel yapıya” sallamak bana pek inandırıcı gelmedi.

Şayet o günlerde “paralel yapının” bu “darbe girişimlerine” karşı, Baro Başkanı sıfatıyla bugünkü sert açıklamalar yapılsaydı, bak o zaman bir anlamı olurdu…

Bugün Recep Hacıeyüpoğlu’nun “sosyal medya” üzerinden yaptığı bu açıklamanın birçoklarının gözünde farklı bir yöne çekildiğini düşünüyorum.

Nitekim herkes Recep Hacıeyüpoğlu’nun 7 Haziran’da yapılacak olan “genel seçimlerde” milletvekili aday adayı olacağını biliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun en hassas oldukları konu ne? Elbette “paralel yapıdan” başkası değil.

Dolayısıyla “sosyal medya” üzerinden “paralel yapıya” yönelik bu açıklama aday adaylığına matuf, bir yerlere “mesaj” olarak algılandı.

Netice itibariyle bir dost olarak Recep Hacıeyüpoğlu’na “zamansız bir açıklama” yaptığını hatırlatmak isterim. Ne de olsa “dost acı söylermiş…”