Sapanca İlçesinde, bir işadamına kendisine ait fabrikanın yanındaki boş araziye dolgu malzemesi döktüğü iddiasıyla ceza kesen Zabıta görevlileri hakkında İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı.

Alınan bilgiye göre, işadamı Murat Albaş’ın Sapanca Bağdar Caddesi üzerinde bulunan fabrikasının yanında bulunan boş araziye kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce hafriyat ve dolgu malzemesi döküldü. Bunun üzerine bölgede incelemelerde bulunan Sapanca Belediyesi Zabıta ekipleri dolgu malzemesinin işadamı Albaş tarafından döküldüğü yönünde bir tutanak düzenleyerek, ceza kesilmesi istemi ile durumu Sapanca Belediyesi Encümeni'ne iletti. Sapanca Belediyesi Encümeni yaptığı olağan toplantısında İşadamı Albaş’a para cezası kesti. İşadamı Albaş karar üzerine Sapanca Cumhuriyet Savcılığına suç duyusunda bulunarak söz konusu dolgunun kendisi tarafından dökülmediğini ve yapılan işlemin kasıtlı olduğunu belirtti.

Suç duyurusu üzerine harekete geçen savcılık durumu Sakarya Valiliği'ne iletirken, dosyayı değerlendiren valilik, cezanın iptali ve söz konusu tutanağı düzenleyen Zabıta Amiri H.G ve Zabıta Memuru H.K’ya disiplin cezası verilmesi tavsiyesinde bulundu. Soruşturmaya devam eden Sapanca Başsavcılığı İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni isterken, bakanlık, iddiaları araştırmak üzerine Sapanca’ya müfettiş gönderdi. Olayın gerçekleştiği bölgede incelemelerde bulunan bakanlık müfettişleri rapor hazırlayarak İçişleri Bakanlığı'na sundu. Raporu değerlendiren İçişleri Bakanlığı, söz konusu hafriyatın Albaş tarafından döküldüğüne dair herhangi bir tanık ve belge olmadığı, ceza işleminin yorum ve varsayıma dayalı olarak uygulandığı, yasa ve usule aykırı olarak, gerektiği biçimde yeterince araştırılmadan, kesin bir tespit yapılmadan düzenlenen ihtarname ve zabıt vakasının gerçeğe aykırı olarak düzenlendiği gerekçesi ile yanlış işlem yapan ve haksız istinatta bulunan Belediye Zabıta Amiri H.G ve Zabıta Memuru H.K hakkında soruşturma izni verdi.

Öte yandan İçişleri Bakanlığı'nın kararını değerlendiren işadamı Murat Albaş, “Memur arkadaşların bunları kendi başına yapmadıklarını herkes biliyor. Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu’nun talimatı ile yaptıklarına inanıyorum. Karara itiraz edeceğim“ dedi.