Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, Türkiye’nin en genç Büro Memur-Sen Şube Başkanını ve yönetimini tebrik ederek dava bilinciyle daha dinamik ve fedakar bir şekilde hareket edeceklerine inancının tam olduğunu vurguladı.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ile görüşen ve sonrasında bir dizi ziyaretlerde bulunan Yazgan; 15 Temmuz hain darbe girişimiyle Türkiye’nin yıkılmak istendiğini belirterek, “15 Temmuz’da memleketimiz uçurumun kenarından döndü. Ülkemizin silahlı kuvvetleri karşı karşıya getirilmek, bunun arkasında da halkımız karşı karşıya getirerek bir iç savaş çıkarılmak istendi. 15 Temmuz’da ülkemiz için ikinci bir kurtuluş savaşı verdi. Büro Memur-Sen ve Memur-Sen olarak da 15 Temmuz günü ve sonrasında ülkemiz demokrasisine sahip çıkma adına, darbeye karşı durma adına alanlardaydık. Ülkemiz, milletimiz, bayrağımız ve devletimizden yana tavır koyduk ve meydanlarda bunun mücadelesini verdik. Siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve milletimizin tavrı ile halkımızda kurtuluş savaşı ruhu, milli mücadele ruhu yeni doğdu. Bu ruh Yenikapı ile taçlandırıldı. Bu birlikteliğe ülkemizin ihtiyacı var.

Bizler de sivil toplum örgütü olarak, Büro Memur-Sen olarak bu ruha, milli mücadele ruhuna omuz veriyoruz. Ayrıştırıcı değil birleştirici bir söylemle vatanımızı, bayrağımızı, milletimizi yüceltmenin peşindeyiz. Vatan, bayrak, millet konularının politikası, siyaseti olmaz. Vatan, bayrak, millet siyasetin üzerindedir. Mesele memleket meselesi olduğunda siyasi parti politikaları memleket lehine dönüştürülmelidir. Siyasi parti meselesi ile memleket meselesi birbirine karıştırılmamalıdır” dedi.



“Haklı ile haksız iyi ayrıştırılmalı”
15 Temmuz sonrasında kamudaki görevden almalara değinen Yusuf Yazgan, kamuda veya nerede olursa olsun FETÖ’nün, suçun ve suçlunun üzerine kararlılıkla gidilmesi gerektiğini kaydetti. Görevden alma sürecinde demokrasi ve hukuk düzeninden taviz verilmemesi gerektiğinin altını çizen Yazgan, “FETÖ’nün devletin içerisinde yıllardır yapılanması var. FETÖ’nün en üst noktaya kadar sızdıkları ortaya çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın yaveri bile FETÖ üyesi çıktı. Kamu içerisinde, devlet memurları arasında örgüt mensubu olan kişiler devlet tarafından tespit ediliyor ve OHAL kapsamında açığa alınıyor, görevden atılıyor. Bizler 15 Temmuz’da tankların üzerine çıkmış kişiler olarak elbette kurunun yanında yaş yanmasın istiyoruz. Haklı ile haksız iyi ayrıştırılmalıdır” diye konuştu. 

Yüzçeler, “Memur-Sen ve Büro Memur-Sen olarak, kılık-kıyafete ilişkin yasaklar, sınırlamalar, insan haklarına ve onuruna aykırılıklar içeren darbe ürünü Kılık-Kıyafet Yönetmeliğinin yürürlükten kaldırılması konusunda; geliştirdiğimiz tekliflerle ve hayata geçirdiğimiz sivil itaatsizlik eylemiyle farkındalık ve kamuoyu baskısı oluşturmuştuk.  Bu duruşumuz çerçevesinde, kamu görevlilerine, öğrencilere ve nihayetinde TBMM’nde fiile uygulanan ve hukuki dayanağı bulunmayan başörtüsü yasağını sona erdiren idari düzenlemeler ve fiili uygulamalar hayata geçirildi.  
TSK bünyesinde görev yapan “sivil memurları” asker kişi kapsamında değerlendiren ve görev yaptıkları kurumların kılık-kıyafete ilişkin özel hükümleriyle ilişkilendiren 6’ncı maddesinin kapsamından sivil memurlar çıkarıldı” dedi.  

Büro Memur-Sen Sakarya Şube Başkanı Yunus Emre Yüzçeler ziyaretinden dolayı Yazgan’a teşekkür etti.