Bayram coşkusunun yaşandığı 23 Nisan yürüyüşüne İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Yorulmaz, festival nedeniyle ilimizde bulunan misafir ülkelerin halk dansları ekipleri ile çok sayıda öğrenci, öğretmen ve eğitimciler katıldı.

Adapazarı Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehter Takımının gösterileri eşliğinde, ellerinde Türk Bayraklarıyla dünya çocuklarına armağan edilen 23 Nisan Bayramını büyük bir coşku içinde kutlayan kortej yürüyüşüne Sakaryalı vatandaşlar alkışlarıyla sevgi gösterisinde bulundu.

Bu yıl 14.’sü gerçekleştirilen Sakarya Uluslararası Egemenlik Haftası Halk Oyunları Festivali ekiplerinin kendi ülkelerinin kültürlerini yansıtan çok renkli yöresel kıyafetleriyle katıldığı yürüyüş şehirde 23 Nisan coşkusunu zirveye taşıdı.

Nuri Bayar Ortaokulu bahçesinde toplanılarak Çark Caddesi boyunca devam kortej yürüyüşünün sonunda festival ekipleri Adapazarı Belediyesi önünde halk dansları gösterilerini sundular.

23 Nisan kutlamalarına renk katan Sakarya Uluslararası Halk Oyunları Festivalini özveriyle yürüten Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesindeki görevlilerin, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ekipleriyle koordineli bir şekilde çalışmasıyla ortaya konan başarılı etkinlikler vatandaşların büyük beğenisini kazandı. İlimizde halk oyunlarına gönül verenlerin oluşturdu ‘Bir Nefes Anadolu Halk Dansları Topluluğu’ ve Folkart Derneği’nin de bayram kutlamalarına verdiği destek büyük takdir topladı.