Erenler Yunus Çiloğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri Cumhuriyet’in ilanının 90’ıncı yıldönümünü düzenledikleri bir okul töreni ile kutladılar.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 90’ıncı yılı kutlamaları kapsamında Erenler Yunus Çiloğlu Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde bir kutlama programı tertip edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan tarih öğretmeni Hasan Sarı, Cumhuriyet rejiminde egemenliğin milletin kendisinde olduğunu vurgulayarak, bu rejiminde herkesin eşit hak ve özgürlükleri bulunduğunu söyledi. Cumhuriyet’in 90 yılını bir başarı ve uygarlaşma öyküsü olarak betimleyen Sarı, “Mustafa Kemal Atatürk’ün bize miras bıraktığı Cumhuriyet’i korumalıyız” dedi. Okul öğrencilerinden Latife Karalar ve Mehmet Berat Öztürk’ün sunuculuğunu yaptığı programda daha sonra okul öğrencilerinden Ayşenur Küçükoğlu “Cumhuriyet’in Anlamı” adlı bir konuşma yaptı.

Okul öğretmenleri Ümmühan Çelebi, Filiz İnal, Hakan Çubukçu ve Sema Sarıbıyık tarafından düzenlenen kutlama programında, okul öğrencilerinden Sevda Demir Cumhuriyet’in nasıl ilan edildiğini anlatırken, Esra Bertan “Atatürk ve Cumhuriyet”, Ayşenur Özgür ise “Akdenize Doğru” adlı şiirleri okudular. Çiğdem Artuç ve Merve Kambur, Mustafa Kemal Atatürk’ün kısa anılarını anlatırken, öğrencilerinden Derya Çınar ise “Selanik Türküsü”nü adlı parçayı seslendirdi. Program, müzik öğretmeni Ümit Kamil Güngör eşliğinde okul korosunun Atatürk’ün sevdiği parçaları seslendirmesiyle ve 10. yıl marşının okunmasıyla son buldu. Program sonunda okul yönetimi adına müdür yardımcısı Enver Adıyahşi, programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilere teşekkür etti.