Sakarya Büyükşehir Belediyesi İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürlüğü tarafından kurum içerisinde eğitici yetiştirmek için sertifika programı düzenleniyor. “Yüksekte Çalışma Eğitici Eğitimi Sertifika Programı” adı altında gerçekleştirilen eğitimler ile ilgili bilgi veren İş Sağlığı ve Güvenliği Şube Müdürü Bülent Odabaş, “Bu eğitimler ile gerçekleştirmek istediğimiz ilk hedefimiz; kurum içerisinde yüksekte çalışanlara yönelik gerekli eğitimleri vermek üzere eğitimciler yetiştirmektir” dedi.


 
45 saatlik eğitim
Sertifika programının 45 saat olarak gerçekleştirileceğini ifade eden Odabaş, “Eğitimlerimizin teori kısmı ile ilgili eğitimler İtfaiye Dairesi Başkanlığında gerçekleştiriliyor. Pratiğe yönelik eğitimlerimizi ise Macera Park’ta gerçekleştiriyoruz. Şu anda eğitimimize Büyükşehir Belediyemiz içerisinden 8 itfaiyeci ile 1 iş sağlığı ve güvenliği uzmanı katılıyor. Bu eğitimler ile ilgili ilk hedefimiz; kurum içerisinde yüksekte çalışanlara yönelik gerekli eğitimleri vermek üzere eğitimciler yetiştirmek. Büyükşehir Belediyemizde yüksekte çalışan herkes ileride bu eğitimi alacak” şeklinde konuştu.


 
Eğitici kadrosu oluşacak
Eğitimlerin yüksekte çalışma bilgisi, kişisel koruyucu donanımlar ve eğitim becerileri olmak üzere üç başlık altında verildiğini belirten Odabaş, “Haliç Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından gerçekleştirilen eğitim sonunda yapılacak sınavda '70' ve üzeri puan alan katılımcılar Haliç Üniversitesi tarafından sertifika almaya hak kazanarak daha sonra bizzat eğitim verebilecek duruma gelecekler. Böylece öncelikli hedefimiz olan Büyükşehir Belediyesi çatısı altında yüksekte çalışanlara yönelik eğitim gerçekleştirebilecek bir kadromuz oluşmuş olacak” ifadelerini kullandı.