Acısıyla tatlısıyla bir Kurban Bayramı daha geride kaldı. Artık seneye “kim öle kim kala” Allah bilir.

İnşallah yine hep birlikte daha nice Kurban Bayramlarına erişiriz. Sağlık ve sıhhat içinde yine birlikte oluruz…

Malum Kurban Bayramları “kanlı olur” derler. Dolayısıyla da kazalarda artış ve buna bağlı olarak da “can kaybı çok olur” gibi bir kanı hakimdir.

Ancak bu bayram tam sayıları bilmemekle birlikte sanki trafik kazalarında önemli bir azalma var gibi gözüküyor.

Elbette yine ölümlü kazaları haber bültenlerinde izliyoruz. Ancak geçen senelerdeki gibi “kanlı bilançolara” rastlamadık.

İnşallah da öyle büyük kazalar olmaz. Bayram yine bazılarımız için acı ve hüzün olarak sona ermez…

Elbette özellikle bayramlarda yaşanan üzücü kazaların azalmasında son yıllarda yapılan “duble yolların” etkisi büyük oldu.

Neredeyse Türkiye’nin her bölgesi “duble yollar” ve geniş “otobanlara” kavuştu. Bu da trafik kazalarında önemli bir azalmayı beraberinde getirdi.

Rahata çok çabuk alışıp geçmişi hemen unutuyor olsak da, çok değil söyle bir on yıl öncesini hatırlarsak ülkede doğru dürüst yol yoktu.

İnsanların bir noktadan diğerine ulaşması saatler hatta günler alıyordu. İnsan yola çıktığına da çıkacağına da pişman olurdu.

Üstelik bu yollara da yol demek mümkün değildi. Artık hangi zamanda yapılmışsa yok yıprandıkça üzerine ha bire yama yapılırdı.

Haliyle “yama üzerine yapılan yamalar” tutmayınca yol ertesi gün eski durumuna döner, delik deşik bir hal alırdı…

Kuşkusuz Türkiye “otoyollarla” rahmetli “Turgut Özal” zamanında tanıştı. İlk defa “İstanbul-Ankara Otoyolu” yapılmaya başladığında hepimiz şaşırdık.

Hatta bazı siyasetçiler “bu kadar geniş yollara ne gerek var” diye rahmetli “Özal’ı” eleştirmeye bile kalktı.

Ancak “İstanbul-Ankara yolu” tamamlandığında “otoyolların” ne kadar önemli olduğunu herkes anladı…

Bugün ise ülkedeki gerek “duble yol” gerekse “otoyollar” AK Parti Hükümeti ile adeta patlama yaptı.

Neredeyse “duble yolu” olmayan şehir ve sınırlarından “otoyol” geçmeyen il kalmadı.

Bu konuda AK parti Hükümeti’nin hakkını teslim etmek gerekir. Gerçekten “duble yollar” ve tabi ki “otoyollar” konusunda AK parti Hükümeti iyi işler yaptı.

Bu sayede insanlar rahatça seyahat etme özgürlüğüne kavuştu. Elbette en önemlisi de her bayram “kan gölüne” dönen yol manzaraları da ortadan kalktı.

Evet, bayram tatili henüz bitmese de geçen senelerle oranla bu bayram “yollar kan gülüne dönmedi” diye biliriz. Ne diyelim, bu yolları yapanlardan Allah razı olsun…