Edinilen bilgilere göre, tanınmış bir firmaya ait yolcu otobüsü, saat 18.00'da İstanbul Esenler'den hareket etti. Saat 21.30’da Sakarya Şehirlerarası Terminalinden de çok sayıda yolcu alan araç, Antalya’ya doğru yola çıktı.

Ancak otobüsün, kimliği öğrenilemeyen şoförü, Bozüyük’te bir benzin istasyonuna girdi. Yolculara, “Ben kaç aydır paramı alamıyorum. Sizi Antalya’ya götüremeyeceğim. Otobüsü de burada bırakıyorum. Başınızın çaresine bakın” diyerek, araçtan indi ve kayıplara karıştı.

Yedek şoförün de, “Daha benim saatim gelmedi. Şimdi otobüsü kullanamam” demesi üzerine yolcular neye uğradığını şaşırdı.

Otobüsten inen ve benzin istasyonunun kafeteryasında saatlerce bekleyen yolcular firmanın merkezini arayarak durumu anlattı. Yetkililerin, “Bekleyin size Bilecik’ten şoför göndereceğiz” demesine rağmen saatlerce bekleyen yolcular perişan oldu.

Otobüste bulunan Sakaryalı yolculardan edinilen bilgiye göre, otobüsün kaçan şoförü saatler sonra geri döndü ve “Vazgeçtim, sizi Antalya’ya götüreceğim” dedi. Ancak bu kez de yolcular şoförle seyahat etmek istemediklerini söyleyerek, Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğünü konudan haberdar etti.

Daha sonra yolcular, otobüsle İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. İfadeleri alınan yolcular, şoförden şikayetçi oldu. / MEDYADETAY