Sakarya Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğünce, uyuşturucu madde ticareti yapan ve kullanan şahıslara yönelik operasyonların devam ettiği bildirildi.
İl genelinde uyuşturucu madde ticareti yapan ve kullanan şahısların tespit edilmesi ve yakalanmasına yönelik yaklaşık bir aydır yürütülen çalışmalar kapsamında il merkezinde gerçekleştirilen operasyonda 5 şüpheli şahsa uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak suçundan işlem yapıldı. Bu şahıslara uyuşturucu maddeleri sattığı tespit edilen H.Y. (42) yakalanırken evinde yapılan aramalarda satışa hazır vaziyette 28,45 gram esrar ele geçirildi. H.Y. sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan il merkezinde yapılan operasyonlarda O.A.(22) isimli şahıs yakalanırken, üzerinde satışa hazır vaziyette 31,25 gram uyuşturucu sentetik cannabinoid maddesi ele geçirildi. O.A. hakkında işlem başlatıldı.
 
Emniyet ekipleri ayrıca, Doğu illerinden temin edilen yüklü miktarda uyuşturucu maddenin Sakarya üzerinden batı illerine sevk edileceği bilgisi üzerine, TEM Otoyolu üzerinde, 65 plaka sayılı bir yolcu otobüsünde arama yaptı. Aramada otobüsün arka koltuğunda 3 paket halinde toplam ağırlığı 3 Kg. 200 gram gelen uyuşturucu eroin maddesi ele geçirildi. Polis bu olayla ilgili olarak da 3 şüpheliyi gözaltına aldı.