Gittiği birçok yerde ve yaptığı mitinglerde sık sık Sakarya’yı öven Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu kez de Van’da örnek il olarak gösterdi.

Başbakan Erdoğan, Van’da düzenlenen bir programa katıldı. Havaalanından gelirken gördüğü Van'ın ara sokaklarının durumunu değerlendiren Erdoğan, "Allah için sizler de bu Van'ın içinde geziyorsunuz, benden daha fazla yatıyorsunuz, kalkıyorsunuz, buradasınız. Allah aşkına bir belediyecilik açısından şu ara sokakların halini beğeniyor musunuz?" dedi.

Van’da yaşayanların böyle bir görüntüye layık olmadığını söyleyen Erdoğan, “Her tarafın pırıl pırıl olması lazım, tertemiz olması lazım. Temizlik imandandır ilkesi değerli kardeşlerim gayrimüslimlerin değil bizim ilkemizdir, Müslümanların. Ama kusura bakmayın çöpten geçilmiyor. Türkiye'de belediyecilik noktasında AK Partili belediyelerin başarısı ortada. Belediyecilik mi görmek istiyorsunuz. İstanbul'a bakın. Kocaeli'ne bakın, Sakarya'ya bakın, Gaziantep'e, Samsun'a bakın. Velhasıl nerede AK Partili belediye varsa büyükşehir olarak söylüyorum, özellikle onlara bakın” diye konuştu.