Akyazı’nın en önemli toplu konut projelerinden olan Akyazı Yıldız Konutları temel atma töreni, Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, proje müdürleri ve vatandaşın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

"Proje 15 ayda tamam"

Konuyla ilgili bilgiler veren Yıldız konutları genel koordinatörü Fethi Atay, “Ülkemizin ve özellikle bölgemizin birinci derece deprem kuşağında olmasından dolayı görevimizin çok hassas olduğunun bilincindeyiz. Firma olarak bütün projeleri deprem yönetmeliğine uygun olarak hazırlamak için gerekli hassasiyeti gösterdik. Amacımız deprem bölgesi olan ilçemizde dayanıklı, sağlıklı, kullanışlı binalar tesis etmektir. İnşaatımız projesindeki uygun olan değerlere göre yapılacaktır. İşin denetimini, yüklenici firma mimar ve mühendislerinin yanı sıra serbest yapı denetim firması mimar ve mühendislerinin de titizlikle denetlenmesi sağlanacaktır. Hedefimiz 126 konuttan oluşan birinci kısım inşaatı 15 ayda yani 2016 yılı Aralık ayında bitirmektir. Projemizin Akyazı’mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

“Akyazı’ya yatırım yapacak firmaların her zaman yanındayız”

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ise, “Akyazı’nın gelişmesine ve güzelleşmesine katkıda bulunan Akyazı Yıldız Konutları gibi proje sahiplerine teşekkür ediyorum. Yatırımcılar yeter ki böyle projelerle Akyazı’nın gelişmesi için katkıda bulunsunlar.  Akyazı Belediyesi Akyazı’ya hizmet eden herkesin yanında olmaya devam edecektir. Bize güvenerek buraya gelen ve Akyazı’ya 350 dairelik yatırım yapan Ayef inşaat yetkililerine teşekkür ediyorum. Biz de asla bu güvene zeval getirmeyeceğiz” diye konuştu.

"Akyazı Belediyesi bu projenin neresinde"

Kamuoyunun merakla beklediği sorulara cevap veren Belediye Başkanı Akcan, “Akyazı Belediyesi ve Ak Belde olarak sadece satışlarında destek vererek projenin yüzde otuzuna ortak olduk. Buradan elde edilecek %30’luk gelirle de yine Akyazı halkına çeşitli projelerle hizmet edeceğiz. Akyazı’nın büyümesine, gelişmesine ancak para kazanarak katkı sağlanır. Bütün engellere ve engellemelere rağmen yolumuza devam edeceğiz. Üç beş kişinin konuşmasına ve çamur atmasına bakıp da biz yolumuzdan dönmeyiz. Yaptığımız işlerden eminiz. Abdestimizden şüphemiz yok. İnşallah Akyazı’mızın layık olduğu gibi en güzel örnek ilçe olması için çalışacağız. Yıldız konutlarının Akyazı’ya Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından temel atma merasimine geçildi. Açılış kurdelesini Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Ak Parti Akyazı İlçe Başkanı Feyzi Bora, Ak Belde A.Ş müdürü Nail Kahveci, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve şirket mühendisleri birlikte kesti. İnşaat sahasının hemen önünde kesilen kurbanın ardından birinci blokun temeli atıldı. Tören misafirlere yapılan ikramın ardından sona erdi.