İddiaya göre, Serdivan ilçesi Beşköprü Mahallesi'nde yatırım amaçlı öğrenci evleri kapsamında yapımı devam eden inşaatta çalışan işçilerden yaklaşık 10 tanesi paralarını alamadıkları için yılbaşında şantiyede mahsur kaldı. 
Farklı miktarlarda ödeme bekleyen işçiler duruma tepki gösterdi. Aileleriyle birlikte yılbaşını geçirmeyi planlayan işçiler alamadıkları ödenek yüzünden şantiyede bir süredir kaldıklarını vurguladı. Yaklaşık 15 gündür ödeme yapılacağı söyleyenerek oyalandıklarını belirten işçiler, esnafa da borçlandıklarını dile getirdiler.


Yetkililerden yardım beklediklerini dile getiren işçilerden Nevzat Kaya, “Diyarbakır’dan buraya geldik. Sakarya’da bu şantiyede bir buçuk senedir, ekibimle burada çalışıyorum.  Aylardır bizi kandırıyorlar. Çevredeki esnafa da borçlandık. Bizim yüzümüzden onlar da mağdur oldu. Bizi farklı şekilde ve farklı insanlarla tehdit edip buradan çıkartmaya çalışıyorlar" dedi.


Para alamadıkları için evlerine gidemeyen ve şantiyede kaldıklarını belirten Kaya, “Hiç kimse evine para gönderemedi. Bizi polis ve farklı yollarla zorla dışarı çıkartmaya çalışıyorlar. Gidecek hiçbir yerimiz yok.Çok mağduruz, yetkililere sesleniyoruz. Lütfen sesimizi duysunlar" diye konuştu.
Yaptığı işin karşılığını alamadığını ve yılbaşı gecesini ailesiyle geçirmek isterken şantiyede mahsur kaldıklarını dile getiren Feyzi Menteşe isimli işçi ise, “Biz buraya çalışmaya geldik. İş yaptık ve hakkımızı alamdık. Sözde bugün bize para göndereceklerdi ama hiç kimse telefonlarımıza cevap vermedi. Yılbaşı gecesini burada geçirmek zorunda kalıdık. Lütfen yetkililer sesimizi duysunlar" dedib