Pamukova ilçe merkezinde, Pamukova Belediyesi tarafından 8 bin metrekare alan üzerinde hayata geçirilecek olan çarşı merkez cami, belediye hizmet binası, kapalı otopark, tarihi Selçuklu-Osmanlı Kültür Evi ve Kent Meydanını barındıran devasa projede çalışmalar sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde istimlâk işlemleri tamamlanan yerlerde yıkım çalışmalarını gerçekleştiren Pamukova Belediyesi son olarak anlaşması tamamlanan yerlerde 3. etap yıkım çalışmalarına başladı.

Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser, “Önce Cenab-ı Allah’ın izni, Pamukovalı hemşerilerimizin ve köylülerimizin güveni ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu’nun desteği ile ilçemize kalıcı eserler bırakmaya gayret ediyoruz. Bugün 3. etap yıkım çalışmalarını gerçekleştirdiğimiz Asrın Projesi de bunlardan bir tanesidir. Rabbime şükürler olsun ki adım adım sona yaklaştığımız yıkım çalışmalarının ardından çok yakında Bismillah deyip temel atma noktasına geleceğiz. Bu amaçla aynı anda 5 farklı projeyi bir arada tasarlayıp, şehir ve insan dokusuna hitap edecek güzel bir mimari yapı oluşturmak için, her şeyi en ince ayrıntısına kadar hesap ederek, büyük bir titizlik ve özveri içerisinde yoğun bir mesai harcamaktayız. Gelecek nesillere bırakacağımız en büyük eserler arasında anılacak olan Asrın Projesinde bütün gayretimiz halkımıza hak ettiği hizmeti en iyi şekilde sunmak yönündedir” dedi.