Komite üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda, klima bakımlarının yetkisiz kişiler tarafından yapılmasına ve doğru bakım yapılmamış klimaların sağlık üzerindeki etkilerine dikkat çekildi.

Komite Başkanı Emre Şahin özellikle klima kullanan vatandaşlara yönelik olarak şunları dile getirdi: “Yaz ayları yaklaşmakta; mevsimlik tahminlerin birçoğunda 2018 yaz mevsiminin geçmiş yıllara göre daha sıcak geçeceği öngörülüyor. Mevsimlik tahminlere göre; Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında Türkiye’de mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklar bekleniyor.

Sıcak yaz aylarında serinletici olarak sıklıkla kullandığımız ürünlerin başında hava kaynaklı iklimlendirici klima geliyor. Her yıl olduğu gibi klima sahipleri yaz ayları başlangıcında bakım yaptırıyor.

“Bakımı doğru yapılmamış cihazlar çeşitli hastalıklara yol açabiliyor”

Ülkemizin genelinde olduğu gibi, ilimizde de yetkisiz ustaların çalışmalarına şahit oluyoruz. Klima bakımı yaptırdığını düşünen vatandaş yetkisiz kişilere klimasını teslim ediyor. Bakımı doğru bir şekilde yapılmamış cihazlar nefes alma güçlüğü, ciltte kızarıklık ve hatta ölümcül anti lejyoner hastalığına bile yol açmaktadır. Sıklıkla kullandığımız bu cihazların sağlıklı çalışabilmesi,  enerji tasarrufu sağlayarak etkili çalışabilmesi ve görevini tam anlamı ile yerine getirebilmesi için bakımının zamanında ve yetkili servisleri tarafından yapılması önem arz ediyor.

“Yetkisiz kişilere klimalarınızı teslim etmeyin”

 Vatandaşlarımızın  ‘yetkisiz bakım etkisiz klima’ mağduriyeti yaşamamaları adına 7. Meslek Komitesi olarak önerimiz yetkisiz kişilere klimalarını teslim etmemeleridir.”