Manisa'da dünyaya gelen ve özel sebeplerden dolayı henüz 1 yaşındayken yetimhaneye yerleştirilen Fatma Kahraman, 17 yıl Burdur ve Sakarya'da yetiştirme yurtlarında kaldı. 18 yaşını tamamlayarak yurttan ayrıldığında önce yeni bir aile sahibi olan Kahraman, şimdi de yetimhanede büyüyen çocukların yaşadıklarını anlattığı 'Renkli Saçlar' kitabıyla yazarlığa ilk adımını attı.

3 şehit ailesini umreye gönderecek
Burdur'daki yetiştirme yurdu müdürü Canan Yüksel'in manevi desteğini alarak 4 ayda tamamladığı romanını satışa sunan Kahraman, öncelikli hedefinin kitabın satışından elde edilen gelirle 3 şehit ailesini umreye göndermek olduğunu ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'dan destek istedi. 

Bir programda Emine Erdoğan ile tanıştığını ve kendisine o gün korkmaması gerektiğini söylediğini belirten Kahraman; "Ben hiçbir şeyden korkmuyorum ve şuanda çok güçlüyüm. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Bu romanımda 3 şehit ailesini umreye göndermek istiyorum. İlk desteği ondan bekliyorum. Yurttan çıktıktan sonra kafamı okşayan ilk o olmuştu" dedi. Kitabın ikinci serisini yazmaya başladığını açıklayan Kahraman, bir yıl sonra ikinci kitabın da satışa çıkabileceğini söyledi.