Eğitim Bir Sen Sakarya ve Üniversite Şubeleri tarafından, İHH’nın Sakarya temsilciliği aracılığıyla yürütülecek olan “İftarımızı evde yapıyoruz, Sakarya ve Suriye yetimlerine bayramlık alıyoruz” kampanyası düzenleniyor.

Eğitim Bir Sen Sakarya Şube Başkanı Oğuzhan Özkan ve Sakarya Üniversitesi Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kahraman, kampanyanın tanıtımı için ortak basın açıklaması yaptı.

Açıklama şöyle; “9 Temmuz 2013 Salı günü başlayacak olan Mübarek Ramazan’ın İslam âlemine hayırlar getirmesini ve Ramazanı ruhuna uygun bir şekilde idrak edebilmeyi Yüce Allah’tan diliyoruz. Son yıllarda yapılmaya başlandığı gibi Ramazan şatafat ve gösteriye dönüştürülmemelidir. Asıl maksattan uzaklaşarak yapılan iftarlar Ramazan'ın ruhuna uygun değildir.  Gösterişli iftar programları, sınıf ve itibar esasına dayalı ihtişamlı davetler, ramazanı yanlış bir şekilde bir tür eğlence, karnaval ve festival havasında geçirme eğilimi dikkat çekmeye başlamıştır. İftar sofraları israf sofralarına dönüşmemelidir. Son yıllarda özellikle büyükşehirlerde, otellerde ve bazı mekânlarda hazırlanan iftar sofraları, israfı ve gösterişi barındırmaktadır. Bu nedenledir ki biz bu sene Ramazan’da iftarımızı evde yapıyoruz ve Ramazan Bayramını kutlamayı en fazla hak eden Yetimlerimize bayramlık alıyoruz dedik.  Bizim sorumluluğumuz sadece ülkemizle sınırlı değil, bütün dünyayı saran bir sorumluluktur demişti Kurucu Genel Başkanımız merhum Akif İnan. Bunun içindir ki Eğitim Bir Sen ailesi olarak bizler mazlumun diline ve rengine bakmaksızın yardımına koşmak ve yaralarını sarmak zorundayız. Eğer Somali'de bir sorun varsa oraya koşuyoruz. Haiti'de bir ihtiyaç varsa oraya gidiyoruz. Bosna'da bir katliam varsa onların sesi oluyoruz. Bugün yanı başımızda yanan ateşi söndürmek için mücadele ediyoruz. Bu kapsamda sınırın ötesine ulaşmamız gerekiyor. 

Bu ateşin en fazla yetim kardeşlerimizin canını yaktığını biliyoruz. Bu nedenle önceliğimiz yetimler oldu. Bu kampanyayla, yetim çocukların bayrama mutlu girmeleri ve bir nebze olsun yetimliklerini unutmaları için bayrama yeni kıyafetlerle girmelerini arzu ediyoruz. Sakarya’da yoksulluk nedeniyle yetimliğini çok daha derinden yaşayan 150 yetimimize ulaşmayı planlarken, Suriye’de savaşın ortasında kalmış, yetimliklerini Esed’in zulmü altında, tank ve top mermilerinin gölgesinde yaşayan yetimlere de ulaşmayı hedefliyoruz. Başta üyelerimiz olmak üzere tüm Sakaryalı hemşerilerimizden kampanyamız için destek talep ediyoruz. “Bir kimse sırf ALLAH rızası için bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu her saç teline karşılık ona sevap vardır” (HZ. Muhammed S.A.V) Gelin hep beraber yardım edelim. Yetimlerin başlarına manevi elimizi uzatalım.”

Açıklamada, bir kişi için bayramlık bedelinin 80 TL olduğu belirtilirken, katkıda bulunmak isteyenlerin HESAP NO: 173 00 58 - 3   Türkiye Finans Adapazarı Şb.
IBAN NO: TR86 0020 6001 0901 7300 5800 03
İletişim: 0 (533) 618 88 78  /  0 (264) 277 73 22  /  0 (264) 777 2 444
e-mail: [email protected] / [email protected] kendilerine ulaşıp para yatırabilecekleri kaydedildi.