Yeşilay Sakarya Şube Başkanı Fatih Kıcır ve yönetimi, Vali Ahmet Hamdi Nayir’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Ziyarette Yeşilay’ın bağımlılıklarla mücadelede toplum adına önemli bir konumda bulunan esnafları dahil ettiği projesi Yeşilay Elçileri’nden, bağımlı olmayan bireyleri bağımlılıktan uzak tutmayı ve bu riski en aza indirmeyi hedefleyen Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı’ndan; okullarda Yeşilay’ı yaşatmak ve canlandırmak amacıyla gerçekleştirilen Benim Kulübüm Yeşilay Projesinden ve ayrıca Yeşilay’ın bağımlılıklarla mücadeleyi okullarda bağımlılık temasıyla yarışma formatına dönüştürdüğü Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Yönetim daha sonra Sakarya Muhtarlar Federasyonu aylık toplantısına katılarak, muhtarların mahallelerindeki bağımlıları gönül rahatlığıyla getirebilecekleri Sakarya’ya kazandırılması planlanan ve uzman psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları tarafından bağımlı bireylere maddeyi bırakma sürecinde psikolojik ve sosyal destek sağlayacak YEDAM’ın çalışma prensipleri hakkında bilgilendirdi.

Ziyaretlerin sonraki ayağında Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan ile bir araya gelindi. Yeşilay Sakarya Şubesi Başkanı Fatih Kıcır, üniversitelerdeki öğrencilerin zararlı alışkanlıklardan uzak durması için işbirliğini arttırmayı amaçladıklarını belirtilerek, Yeşilay’ın gençlerin boş vakitlerinin daha anlamlı, faydalı geçmesini ve yeni beceriler kazandırmayı amaçladığını belirterek ziyaretlerini tamamladı.