Sakaryaspor Kulüp Başkanı Başkan Metin Doğrucan tarafından organize edilen Sakaryapor Dayanışma Gececi coşkulu içinde gerçekleşti.

Atatürk Spor Salonunda yapılan dayanışma gecesine Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, MHP İl Başkanı Levent Bülbül, Adapazarı Sakatlar Derneği Başkan Yardımcısı Selim Özen ve çok sayıda Sakaryaspor’a sevdalı Tatanga katıldı.

Dayanışma Gecesi Tribün Lideri Yılmaz Şen’in konuşmasıyla başladı. Şen, “Selam olsun tüm Sakaryaspor neferlerine, selam olsun bu ailenin tüm fertlerine. Büyük aşklar yolculuklarla başlar. Çocuk yaşlarda büyüsüne kapıldığımız Sakaryasporumuz için uzun ve meşakkatli yolculuğun startını 1990 yılında Tatanga ismiyle verdik. Sakarya’nın ara sokaklarında başlayan yolculuğumuz Sakarya ovasında destansı bir kervana dönüşsün diye değildi elbette. Bizlerin o yaşlarda hayal bile edemeyeceği bir düş olurdu bu. Nakış gibi işlenmeye başlanmıştık. Sevdamızın renklerini hep benimsedik. Semtler arası kazandığımız dostluklar bizi biraz daha olgunlaştırıyor daha bir heyecanla atılıyorduk. Biz bu şehirde öğrendik her şeyi. Biz bu şehrin en büyük ailesi, bu şehrin yeşille siyahın yanındaki en güzel koruyucularız” dedi.

Program engelli basketbol maçı ile devam etti. Engelli basketbolcuların hünerlerini sergilemesinin ardından Sakaryaspor A takımı futbolcuları önce kendi aralarında daha sonra da işitme engellilerle futsal maçı oynadılar.

Dayanışma gecesi tüm hızıyla devam ederken Mavi kapak sunumuyla devam etti. Sunumun hemen bitinde Sakaryaspor’un Federasyon kupası kazandığı maçın özeti izlendi.


Gecenin sonunda konuşan Sakaryaspor Kulüp Başkanı Metin Doğrucan, “Bizler bu geceyi düzenlerken kendi adımıza veya önümüzdeki günlerde olacak kongrede oy toplamayı amaçlamadık. Sakaryaspor’un engelleri var. Biz bu engelleri birlikte aşacağımıza inanıyorum. STK’lara, siyasi partilere, devlet kurumlarına, herkese, Sakaryaspor’un herkesin olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Bu gece Sakaryaspor’un ölmediğini göstermek için toplandık. Çok canlar verdik ama henüz ölmedik” şeklinde konuştu.

Doğrucan’ın konuşmasının ardından program, sanatçı Akif Yener konseri ile sona erdi. / Remzi ŞİMŞEK