Sakarya Üniversitesi Senato Salonu’nda gerçekleşen ziyarette SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatem Akbulut, SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Sakarya Teknokent Müdürü Doç. Dr. Şakir Görmüş, akademisyenler ve komisyon üyeleri hazır bulundu.

“Sakarya Üniversitesi içinde olacak”

Yerli otomobilin üretim sürecinde Sakarya Üniversitesi işin içinde olmalı diyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatem Akbulut, “Yerli araç elektrikli olacaksa, enerji depolama konusu ön plana çıkacaktır. Sakarya Üniversitesi şuan enerji depolama konusunda Türkiye’deki üniversiteler arasında en çok çalışma ve uygulama yapan üniversite. Bu konuda Avrupa Birliği projesi yapan ilk üniversitedir.  Yerli otomobile mutlaka vereceğimiz katkılar var” ifadelerini kullandı.

Ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren Prof. Dr. Akbulut, SATSO ve Sakarya Üniversitesi’nin işbirliklerinin artarak devam etmesinin Sakarya’nın geleceği açısından önemli olduğunu vurguladı.

“Yerli otomobile talibiz”

Üretilecek yerli otomobilin Sakarya’da olması yönünde taleplerinin olduğunu dile getiren SATSO Başkanı Akgün Altuğ, “Yerli oto ile ilgili şehrin dinamikleri olarak çalışmalarımızı ve altyapı hazırlıklarımız devam ediyor. Yerli oto üretimi konusunda mevcut potansiyeli sebebiyle en güçlü aday olarak Sakarya’yı görüyoruz. Üretilecek yerli otomobilin elektrikli olmasının planlanması nedeni ile Sakarya Üniversitesi’nin enerji depolama çalışmalarıyla projeye büyük katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.

Altuğ, “Sakarya ve çevresi kanatlı hayvan üretiminde, Türkiye’nin yüzde 60’ını karşılıyor. Fakat civciv ve piliçin yediği yemin analizini yapamıyor. Ayrıca üretim sırasında olan hastalık gibi olayların tespiti de yapılamıyor. Bunun için Sakarya Üniversitesi’nden bir laboratuvar talebinde bulunduk. Bir de üniversite öğrencilerini müteşebbisliğe teşvik etmek için, melek yatırımcılar konusunda çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.