Tansu Çiller Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen Yenilenen Öğretim Programları Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısına; Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Dairesi Daire Başkanı Mehmet Salih Canbal, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu seminerlere katılan 70 formatör öğretmen katıldı. İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yüksel Hamzaoğlu’nun toplantının başında kısa bilgilendirmelerde bulundu. ve Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanı Mehmet Salih Canbal birer konuşma yaptılar.

Yenilenen öğretim programlarının öğretmenlere anlatılmasının, programların uygulanmasının çok önemli olduğunu ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre; "Formatör öğretmenlere çok büyük görevler düşüyor. Yenilenen öğretim programlarının düzenlenecek programlar ve toplantılar aracılığıyla Sakarya’da görev yapan tüm eğitim yöneticilerine ve öğretmenlere anlatacağız" dedi.

MEB Daire Başkanı Mehmet Salih Canbal ise; "Öğretim programlarını geliştirme, yenileme ve güncelleme çalışmalarında, ilkokul ve ortaokul düzeyinde 17, lise düzeyinde 24, imam hatip ortaokulu ve imam hatip lisesi düzeyinde 10 olmak üzere toplam 51 ayrı, sınıflar esas alındığında ise 176 öğretim programı yenilendi. Yenileme çalışmaları sürecinde, kalkınma planları, hükümet eylem planları ve bilimsel araştırmaların etkisi var. Eğitimde tüm paydaşlarının görüşleri alındı. Öğretim programlarını çok geniş ve demokratik bir katılımla oluşturduk. Öğretim programlarında değerlerimizin ve değerler eğitiminin temeli oluşturuluyor" ifadelerine yer verdi.

Toplantının ikinci kısmında ise formatör öğretmenler, yenilenen öğretim programlarının Sakarya’da tanıtılacağı bir dizi programın planlaması yapılarak teknik ayrıntılar konuşuldu. Yenilenen öğretim programlarının ve 2017/2018 Eğitim Öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlar getirmesi temennileri ile toplantı sonlandırıldı.